/ - FOTO: SA SASTANKA
17/03/2023 u 15:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za sertifikaciju aerodroma Podgorica očekuje se brzo okončanje postupka

Sastanak državnog sekretara Šahmanovića sa predstvanicima Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Državni sekretar Admir Šahmanović i predstavnici Direktorata za vazdušni saobraćaj održali su danas sastanak sa predstavnicima Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Ovom prilikom sa direktorom za civilno vazduhoplovstvo Zoranom Maksimovićem razgovarali su o rezultatima rada u prethodnoj, planovima u 2023. godini, kao i mehanizmima podrške koju resorno ministartsvo planira pružiti ovom vaznom subjektu u oblasti civilnog vazduhoplovstva.

- Na sastanku se između ostalog razgovaralo o određenim stavkama u cilju unapređenja funkcionisanja vazdušnog saobraćaja, kao i  o stvaranju uslova za otvaranje novih avio linija. Takođe, akcenat je stavljen na sertifikaciji crnogorskih vazdušnih luka i preduzeti su dalji koraci po tom osnovu. Sagovornici su se takođe saglasili da  za sertifikaciju aerodroma Podgorica možemo očekivati  brzo okončanje ovog postupka. Takođe, na sastanku je bilo riječi i o unapređenju saradnje sa ostalim vazduhoplovnim subjektima - navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da Agencija za civilno vazduhoplovstvo posluje u skladu sa krovnim međunarodnim institucjama iz ove oblasti i samim tim podleže redovnoj provjeri, tzv audit, čiji je primarni cilj provjera stepena usaglašenosti sa standardima i preporukama ICAO-a. Audit  Icao –a za oblast bezbjednosti očekujemo u septembru ove godine.

- Ranijim izvještajima je nakon sprovedenih audita , konstatovano da Agencija za civilno vazduhoplovstvo ostvaruje značajne rezultate, na zadovoljstvo svih vazduhoplovnih subjekata, što je jedan od pokazatelja uspjeha rada ovog preduzeća- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:33