/ - POKRET ZAJEDNO GRADIMO KOLAšIN
06/03/2024 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zajedno gradimo Kolašin: Na sjednici SO pokrenućemo pitanje analize loše turističke sezone u Kolašinu

Na kolegijumu predsjednika Skupštine opštine Kolašin usvojen je predlog odborničkog kluba Pokreta Zajedno gradimo Kolašin da se na dnevni red uvrsti rasprava o zimskoj turističkoj sezoni 2023/2024 koja je zbog odsustva sniježnih padavina na skijalištima bila loša po turističku privredu grada, saopštili su iz DPS-a.

- Odbornički klub će na sjednici pokrenuti pitanje analize loše turističke sezone, odsustva aktivnosti koje je lokalna uprava mogla pokrenuti u cilju ublažavanja posljedica loše sezone i negativne kampanje koja se u medijima vodila protiv Kolašina na šta lokalna uprava nije ponudila adekvatan odgovor - dodaje se u saopštenju.

Na trinaestoj sjednici Skupštine opštine Kolašin koja je zakazana za 15. mart biće rasprave i o vodosnadbijevanju i osnježavanju ski centara Kolašin 1450 i 1600. Ovaj projekat koji je od krucijalne važnosti za turistički razvoj Kolašina izaziva mnogo polemike među građanima što za posljedicu ima kruženje neprovjerenih i poluistinitih informacija, navode iz DPS-a.

- Sjednica će biti prilika da se odbornici i ostala laička javnost upoznaju sa pojedinostima projekta kao i da se razjasne nelogičnosti koje su se pojavili prilikom projektovanja i pribavljanja neophodnih saglasnosti kako bi se moglo pristupiti izvođenju projekta a što sa posljedicu ima otpor javnosti i mještana naselja Rijeka koje gravitira rijeci Ljevaji - kazali su.

Očekujemo od lokalne uprave da na sjednici Skupštine obezbijede prisustvo projektanata, hidrologa i obrađivača elaborata o zaštiti životne sredine za projekat vodosnadbijevanja i osnježavanja koji će odbornike kao i prisutne građane upoznati o detaljima projekta. Na ovaj način bi izbjegli da se sjednica pretvori u politička nadgornjavanja i pojedinačna tumačenja od strane ljudi koji ne posjeduju stručna znanja iz date oblasti, zaključili su u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:03