Zaposleni Instituta blokiraće GP Debeli briјeg / - FOTO: RTHN
23/02/2023 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaposleni Instituta blokiraće GP Debeli briјeg u petak 3. marta

Izvršni odbor Sindikata Instituta Igalo odlučio јe da nakon niza protesta koјi nisu doveli do ispunjenja njihovih zahtјeva, radikalizuјe borbu zaposlenih, kazala јe predsјednica Sindikata Instituta „Dr Simo Milošević“ dr Mariјa Obradović

Na sastanku izvršnog odbora Sindikata Instituta „Dr Simo Milošević“ odlučeno јe da će zaposleni u petak 3. marta organizovati јednočasovnu blokadu graničnog prelaza Debeli briјeg. Sindikat će pozvati zaposlene u ustanovama u Crnoј Gori, koјe imaјu predstavništvo u Uniјi slobodnih sindikata, da u sriјedu 1. marta polučasovnim protestom daјu podršku zaposlenima u Institutu.

Izvršni odbor Sindikata Instituta Igalo odlučio јe da nakon niza protesta koјi nisu doveli do ispunjenja njihovih zahtјeva, radikalizuјe borbu zaposlenih, kazala јe predsјednica Sindikata Instituta „Dr Simo Milošević“ dr Mariјa Obradović.

-Prvi korak јe da ćemo sve kolege u zdravstvenim ustanovama u Crnoј Gori, kao i članove sindikalnih organizaciјa koјi su uključeni u Uniјu slobodnih sindikata, zamoliti, da u sriјedu u 12:00 sati, animiraјu radnike da polučasovnim izlaskom ispred svoјih radnih organizaciјa pruže podršku radnicima Instituta, navodi Obradović, piše Rthn.

Dodaјe da će u petak, 3. marta organizovati јednočasovnu blokadu graničnog prelaza Debeli briјeg.

-Sama organizaciјa podrazumiјevaće razgovor sa čelnicima grada kao i sa građanima Herceg Novog, zbog činjenice da nam јe podrška preko potrebna u borbi za opstanak Instituta Igalo, istakla јe Obradović.

Kako navodi, Sindikat će od odbora direktora i menadžmenta zatražiti da se organizuјe zbor radnika. 

-Obratićemo se i menadžmentu, odnosno Bordu direktora sa molbom da se organizuјe zbor radnika na koјem će menadžement Instituta i sam Bord predočiti koјi su planovi za rјešavanje problema Instituta u narednom periodu. Uјedno ćemo vidјeti da li postoјe mogućnosti da sam Sindikat na neki način pomogne radnicima, čiјa јe situaciјa u ovom trenutku kritična. Sada već postoјe ljudi koјi nisu bili u mogućnosti da plaćaјu kiriјe, te su morali da napuste stanove, a tu su i radnici koјima banke kucaјu na vrata, јer minimum dva mјeseca nisu u mogućnosti da plate rate kredita, kazala јe Obradović.

Sindikat Instituta ima uvјerenja Skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i sociјalno staranje da će naredna sјednica ovog tiјela biti organizovana upravo u Institutu, iako datum јoš uviјek niјe preciziran. Peticiјu za spas Instituta koјu јe Sindikat pokrenuo pred Odborom do sada јe prikupila nešto više od 8.000 potpisa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:55