/ - KANCELARIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE
15/04/2022 u 10:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заштита конкуренције кључна за унапређење економије

Вујовић је додала и да је напредак, констатован у извјештају о Црној Гори за прошлу годину, добра основа за кључни искорак на плану спровођења законодавног оквира у изазовној области конкуренције

Заштита конкуренције представља једну од кључних политика на нивоу Европске уније, јер њено ефикасно спровођење доприноси унапређењу економије, саопштила је генерална директорица за унутрашње тржиште и конкуренцију у Министарству економског развоја, Јасна Вујовић.

Вујовић, која је и шефица Радне групе за Поглавље 8 - Конкуренција, казала је да ефикасно спровођење заштите конкуренције доприноси развоју и расту броја предузећа, унапређењу улагања у истраживање и развој нових производа, привлачењу нових инвестиција, као и повећању производње и извоза.

Из Генералног секретаријата Влада је саопштено да је Вујовић, на сједници радне групе за то поглавље, казала да ће посебна пажња бити посвећена случајевима државне помоћи који се налазе у центру пажње колега из Европске комисије (ЕК) и црногорске јавности, како би, у складу са законским оквиром и праксом ЕУ, Црна Гора правовремено одговорила на изазове који проистичу из ових захтјевних случајева.

Вујовић је додала и да је напредак, констатован у извјештају о Црној Гори за прошлу годину, добра основа за кључни искорак на плану спровођења законодавног оквира у изазовној области конкуренције.

- На сједници су разматрани Акциони план за адресирање кључних препорука из извјештаја ЕК о Црној Гори за прошлу годину, Мапа пута за осмо поглавље, као и текућа питања која се тичу предметне области- наводи се у саопштењу.

Чланови Радне групе су размотрили предстојеће обавезе и договорили припрему Мапе пута којом ће бити дефинисане све активности које је неопходно имплементирати како би испунили преостале захтјеве ЕК у овој области.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:22