Poreska uprava, zgrada poreske uprave / IVAN PETROVIC-IPE
30/03/2022 u 08:21 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршен конкурс за директора УПЦ: Пријавила се три помоћника

Три кандидата „Дану“ су потврдила пријаве – актуелни вршилац дужности директора Милена Петричевић, државни секретар МУП-а Раде Милошевић и помоћник директора УПЦ Милош Меденица

На конкурс за директора Управе прихода и царина (УПЦ) стигло је десетак пријава, потврдило је за „Дан“ више извора. Три кандидата „Дану“ су потврдила пријаве – актуелни вршилац дужности директора Милена Петричевић, државни секретар Министарства унутрашњих послова Раде Милошевић и помоћник директора УПЦ Милош Меденица. Милошевић и Меденица су чланови ГП УРА, којој је, према расподјели по дубини, договореној након претходних избора, требало да припадне мјесто директора тадашње Пореске управе. Нова влада је спојила Пореску, Управу царина и Управу за игре на срећу у Управу прихода и царина, а министар Милојко Спајић је за в.д. директора изабрао Александра Дамјановића, односно то мјесто није припало ГП УРА.

"Дан" сазнаје: Раде Милошевић и Милош Меденица кандидати за директора Управе прихода и царина

Од Управе за кадрове јуче званично нисмо добили податке колико се кандидата пријавило и ко се пријавио. Према поузданим сазнањима „Дана“, за директора се пријавиo и Елдин Катана, директор подручне јединице УПЦ у Пљевљима. Према доступним подацима, Катана је раније био директор филијале Хипо Алпе Адрија банке у Пљевљима.

Осим Меденице, на конкурсу су се пријавили и Маја Вучинић и Јелена Ђукић, такође помоћници директора Управе царина и прихода. Пријаве на конкурсу, који је расписала Управа за кадрове 7. марта, поднијели су и Горан Петровић, Синиша Раичевић и Небојша Каљевић.

Управа је расписала конкурс након „сукоба“ министра финансија Милојка Спајића и Милене Петричевић, а у вези са концесијом за Џек пот, фирму чији су власници Брано Мићуновић и Сава Грбовић. Петричевић није донијела мишљење у вези са уговором о концесији, које је МФСС тражило како би Влада донијела одлуку. Џек пот је то искористио и преко Привредног суда извојевао привремену мјеру којом је наставио да приређује игре на срећу у Бечићима за нула еура, умјесто за два милиона, колико би платио држави да му је омогућено да приређује још пет година. Џек пот је након мјере Привредног суда тужио државу. Петричевић је касније тврдила како је Џек пот имао право на продужење концесије на пет година, јер са њима 2016. године није урађен анекс уговора, већ потписан нови. Јавности није појаснила зашто није донијела мишљење у вези са уговором.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:51