/ Foto: LAZAR RUZIC
12/10/2023 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova žičara „Kotor-Lovćen“ prestaje da radi nakon 15. oktobra

Nakon analize prognostičkog materijala naročito za područje NP Lovćen u široj zoni lokaliteta Kuk, menadžment kompanije je zaključio da najavljeni vremenski uslovi ne ostavljaju mogućnost za bezbjedno puštanje žičare u rad tokom gotovo kompletnog perioda nakon 15. oktobra

Žičara „Kotor – Lovćen“ će biti operativna zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra, usljed najavljenih nepovoljnih meteo uslova koji će biti aktuelni tokom druge polovine oktobra, navodi se u saopštenju.

Nakon analize prognostičkog materijala naročito za područje NP Lovćen u široj zoni lokaliteta Kuk, menadžment kompanije, uz čvrstu preporuku supervizora iz partnerske kompanije Leitner je zaključio da najavljeni vremenski uslovi ne ostavljaju mogućnost za bezbjedno puštanje žičare u rad tokom gotovo kompletnog perioda nakon 15. oktobra.

- Neuobičajeno nepovoljni vremenski uslovi aktuelni do jula ove godine su predstavljali ključni izazov tokom finalnih radova na konstrukciji žičare i okolnim objektima, a sada su i razlog za odluku o prekidu rada, dvije sedmice prije planiranog termina. Međutim, bez obzira na navedeno, period za nama predstavlja uspjeh u punom smislu te riječi i uz uvažavanje svih relevantnih parametara, ukazuje na ogroman potencijal brenda Kotor Cable Car, saopštio je Marco Cus izvršni direktor Žičare „Kotor – Lovćen“.

Predviđeno je da žičara bude operativna u periodu od aprila do kraja oktobra, uz modifikacije koje diktiraju meteo uslovi.

- Zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra biće aktivne najavljene povoljnosti za stanovnike Crne Gore. Detaljnije informacije o vansezonskim aktuelnostima biće dostupne na Kotor Cable Car Website kao i Insta FB i Linkedin profilima, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jul 2024 12:49