Radnici Željezare na krovu fabrike / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
06/09/2022 u 13:04 h
Marko Stojanović, Željko ŠapurićMarko Stojanović, Željko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Željezarci i dalje na krovu fabrike, EPCG jos uvijek nije izašla na berzu sa svojim akcijama

Ovo je šansa da se pokaze ko je na čijoj strani u ovoj državi. Imamo garancije od premijera i ministra finansija da su oni na strani radnika i da što se njih tiče oko akcija i svega drugog što se tiče oko preuzimanja Željezare tu nema problema

Radnici Željezare se i dalje nalaze na krovu fabrike, a njihove porodice iščekuju i nadaju se da će se što prije riješiti situacija sa fabrikom koja je hranila 230 porodica.

image

Željezarci

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Porodica koje su ostale bez glavnog, a pojedine bez jedinog izvora prihoda. Pošto EPCG jos uvijek nije izašla na berzu sa svojim akcijama, ovom prilikom želimo da pozovemo ministra kapitalnih investicija gosp. Ervina Ibrahimovića da odmah dozvoli EPCG da to uradi i da pokaze odgovornost prema građanima i radnicima ove države. Neka pokaže da je na strani građana ove države, a ne na strani turskog investitora. Ovo je šansa da se pokaze ko je na čijoj strani u ovoj državi. Imamo garancije od premijera gosp. Abazovića i ministra finansija gosp. Damjanovića da su oni na strani radnika i da što se njih tiče oko akcija i svega drugog što se tiče oko preuzimanja Željezare da tu nema problema. Nadamo se da takvo mišljenje ima i gosp. Ibrahimović, koji je na sastanku sa radnicima saopštio da je on tu za radnike i njihove porodice. Upravo sad ti radnici traže od njega da to i pokaze tako što ce dati dozvolu EPCG da izađe sa akcijama na berzu. Radnici i njihova djeca to očekuju od njega. Nadamo se da djeca radnika neće morati da svoje vrijeme poslije škole provode sa svojim očevima po ulica i na protestima - kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:44