Željezarci traže svoja prava / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
07/09/2022 u 09:57 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Željezarci pozivaju Đukanovića da riješi problem: Da li je turski investitor jači od države Crne Gore

Oni su pitali predsjednika kako je Željezara od udarne pesnice privrede Crne Gore postala fabrika koja otpušta skoro sve zaposlene

Radnici Željezare pozivaju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da se uključi u rješavanju problema zaposlenih sa turskim investitorom.

- Radnici su morali ovako da se obrate zato što predsjednik države ne odgovara na dopise radnika. A od sastanka sa savjetnikom predsjednika Petra Ivanovića je prošlo skoro dva mjeseca i, iako je isti bio obećao da će zakazati sastanak sa predsjednikom, od toga naravno nema nista. Radnici pitaju predsjednika da li su oni građani drugog reda? Da li je turski investitor jači od države Crne Gore? Da li će neko odgovarati zbog kancerogenog otpada? Da li će neko odgovarati zbog nepoštovanja investicionog ugovora? I, naravno, kako je Željezara od udarne pesnice privrede Crne Gore postala fabrika koja otpušta skoro sve zaposlene. Mislimo da radnici i njihove porodice ne zaslužuju ovakav odnos predsjednika države koji se nije oglasio 3 mjeseca oko njihovog statusa. Računajući na dobar odnos u relacijama Đukanović-Erdogan, smatramo da se moglo postići kompromisno rjesenje sa turskim investitorom. Kome je u interesu da fabrika ne radi - ističu radnici Željezare.

Podsjećanja radi, ova fabrika je u trenutku dolaska gospodina Đukanovića na vlast brojala 7,5 hiljada radnika, a sad je planirano da ostane 25 radnika. Ako je neko računao da će radnici odustati, svi u državi treba da znaju da su radnici nikad jedinstveniji i da oni traže samo da rade i ništa više - ističu radnici Željezare.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:57