/ foto: ivan petrović
18/09/2023 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ženski biznis ima potencijal

Većina preduzeća na čijem su čelu žene skoncentrisana u Podgorici i na primorju

Ženski biznis u Crnoj Gori ima potencijala za razvoj, i naš cilj je da ga pospješimo, jer primjećuje se da svega četvrtina ili petina od ukupnog broja kompanija na čelu ima ženu, istakao je je predstavnik "Top Bussines Montenegro" Ratko Nikolić.

On je istakao da ženski biznis ima prostora za razvoj, ali iako broj preduzeća u apsolutnim brojakama raste, broj ženskih pada, te da svojim radom žele doprinijeti i odati priznanje svima koji se bave biznisom, a naročito ženama.

Na radnom doručku sa novinarima istaknuto je da iako žene vode značajan broj mikro, malih i srednjih preduzeća i dalje nedostaje žena na čelu nekog velikog preduzeća.

- Najviše trgovačkih preduzeća u našoj državi vode žene, a zatim slijede stručne, tehničke i naučne djelatnosti, kao i hotelijerstvo, smještaj, ishrana i slično. Po opštinama, ubjedljivo najveći dio preduzeća na čijem su čelu žene skoncentrisane su u Podgorici, što odgovara i strukturi ukupne privrede, a slijede Nikšić i Bar, dok je najniži broj ženskih preduzeća u opštinama Šavnik i Gusinje, prema prošlogodišnjim podacima - istakao je Nikolić.

Direktorica BI komunikejšna i Top Women Bussines Montenegro Ljiljana Burzan Nikolić istakla je da je cilj da ženska poslovna zajednica bude što snažnija, vidljivija i da što više žena bude u biznisu.

– Ženski biznis je neostvareni potencijal crnogorske privrede. Cilj projekta je analiza ženskog biznisa, a raspolažemo vrlo mjerljivim i transparentnim kriterijumima koji su dostupni na našem sajtu, na osnovu kojih rangiramo ženska preduzeća po međunarodnim karakterima – kazala je Burzan Nikolić.

Sledeće sedmice biće organizovana pres konferencija na kojoj će biti prezentovani rezultati ovogodišnjeg projekta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:41