urućenje priznanja / - DRAGAN MIJATOVIC
04/10/2023 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoran Lakušić najbolji menadžer za 2023. godinu

Uručenje ove prestižne nagrade je samo jedan od pokazatelja da je Regionalni vodovod na čelu sa predsjednikom Lakušićem na pravom putu ka postizanju i ostvarivanju najvećih poslovnih ciljeva i izazova - istakli su iz ovog preduzeća

Predsjedniku Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Zoranu Lakušiću uručeno je priznanje za najboljeg menadžera 2023. godine, za razvoj i primjenu inovativnih strategija, doprinosu zajednici, upravljanju resursima, rezultate u poslovanju i postignuća u vođenju organizacije, saopšteno je iz ovog preduzeća.

- Takođe, „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ je nosilac zlatne bonitetne izvrsnosti „Zlatni sertifikat“ i kategoriše se u Zlatne firme Crne Gore. „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ je završnim računom za 2022. godinu zabilježio rast poslovnih prihoda za 23 % u odnosu na prethodnu godinu, ostvarena je visoka ocjena boniteta, uz to ispunjeni su svi kriterijumi likvidnosti i solventnosti, što ga svrstava u najbolje rangirane firme u Crnoj Gori. Prestižno priznanje "BEST MANAGER AWARD 2023" predstavlja najuspješnije upravljače i rukovodioce firmi koji su postigli poslovni uspjeh, istakli se u poslovnom svijetu, doprinijeli rastu, razvoju i napretku Crne Gore - navode iz Regionalnog vodovoda.

Zoran Lakušić je rođen u Podgorici, gdje je i završio Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Od najranijih dana, tokom studija, ispoljavao je izuzetne organizacione i liderske sposobnosti, kao i spremnost za preuzimanje inicijative na raznovrsnim poljima, od nauke do društveno-korisnog angažmana. Za uspjeh u vaspitno-obrazovnom radu, Ministarstvo prosvjete mu je dodijelilo više zvanje. Dvostruki je dobitnik nagrade Fonda za kvalitet, i to 2018. i 2020. godine, a koja se dodjeljuje najboljim i najistaknutijim profesorima. Koautor je mnoštva stručnih i istraživačkih radova koji su objavljivani u stručnim časopisima.

- Ono što gospodina Lakušića najviše preporučuje za ovo prestižno priznanje, jesu njegova nepokolebljiva ličnost, integritet i posvećenost vrlo jasnoj viziji od čije realizacije nikada ne odustaje. Njegov rad, smisao za biznis i poslovna taktika, ukazuju na vrlo izraženo strateško djelovanje i smjelost da donosi važne odluke na osnovu procjene rizika, u skladu sa uslovima poslovanja, čak i u kriznim situacijama kojih u današnjem poslovnom svijetu ne nedostaje. Posjeduje vrlo izražene vještine kada je riječ o motivisanju tima za ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata i postavljenih ciljeva. U potpunosti preuzima odgovornost u upravljanju organizacionim resursima, što rezultira zapaženim uspjesima - ističu iz Regionalnog vodovoda.

Lakušić je bio član upravljačkih tijela, odnosno, upravnih odbora brojnih kompanija kao što su Fond za građevinsko zemljište, Poslovni prostor i putevi Podgorice, Jugoinspekt i Opštegrađevinsko preduzeće „Gorica“, te član i predsjednik Školskog odbora  SSŠ „Ivan Uskoković“, čijem je funkcionisanju dao poseban doprinos i pečat.

- Da je društvena zajednica prepoznala i cijenila rad gospodina Lakušića, potvrđuju brojna priznanja koja su mu uručena, a među kojima se naročito ističu Opštinska nagrada mladih Podgorice „14. Septembar“, priznanje SSO Mašinskog fakulteta, te priznanje SSO Univerziteta „Veljko Vlahović“. Uručenje ove prestižne nagrade je samo jedan od pokazatelja da je Regionalni vodovod na čelu sa predsjednikom Lakušićem na pravom putu ka postizanju i ostvarivanju najvećih poslovnih ciljeva i izazova - istakli su oni.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:24