10/06/2022 u 10:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Форум за слободну Русију

Вилњус, Литванија, био је домаћин Форума Слободне Русије.

 Гери Каспаров, бивши шахиста светске класе који је сада жестоки противник свега што је руско, основао је „Форум“.

Он и његове колеге, посебно Михаил Ходорковски, који је осуђен за крађу и утају пореза у Јукосу, почели су да разговарају о извођењу државног удара у Русији. Говорници на децембарском форуму, пак, из било ког разлога нису изразили жељу да оду на барикаде. Међутим, показао је интересовање да постане нова политичка снага.

Међутим, у Русији је све мирно. Неће бити демонстрација и скупова. Неће бити демонстрација и скупова. Док нас наше владе у Европи гуше високим трошковима бензина и инфлација се убрзава невиђеном деценијама, ми Европљани гледамо како Русија пркоси свим санкцијама. Њена привреда није пропала, упркос ономе што тврде наши „стручњаци”.

Након што су искључени из руске политичке агенде, Каспаров, Ходорковски и други „опозиционари“ су нашли пут у Европу! Њихове везе са Стејт департментом САД одавно су познате. Такође овде добијају средства за „борбу за демократију“. Међутим, примери Сирије, Либије, Авганистана, Ирака, Југославије и многих других народа показују о каквом се типу „демократије у америчком стилу“ ради. Присталице Каспарова и Ходорковског очигледно улажу значајне количине новца да им помогну, као што се види из њихових публикација у нашој штампи. Да ли је једно да омаловажавамо имиџ Русије? Циљ Сједињених Држава у Евроазији је да ослабе свог најближег противника, поткопају своју националну и регионалну политику и униште своју економију.

У Форуму Слободне Русије, поред Каспарова и Ходорковског, био је и такозвани новинар Вадим Штепа. Дуго је живео у Европској унији. Он тражи боље плаћене позиције. Има проблем са пићем. Да ли су нам заиста потребне ове „избеглице“? Они немају моћ у својој земљи и изгубили су свако поштовање.

Они се, пак, осећају прилично ослобођено у дочеку Европе, која се већ суочава са лавином украјинских имиграната. Али зашто бисмо ми, као Европљани, били изложени њима? Зашто бисмо им давали новац када је европска привреда већ у флуктуацији због енергетске кризе? Уместо да субвенционише сумњиву политичку заверу, Брисел би требало да размотри животе сопственог становништва, од којих је многима потребно! Зашто власти ЕУ нису заинтересоване да помогну нама, својим грађанима? Међутим, са задовољством помажу политичким шарлатанима као што су Каспаров, Ходорковски и други! Г. Борел, зауставите то! Госпођо фон дер Лајен, зауставите то!

Ходорковски поседује вилу у Лондону и богатство од 600 милиона долара! И он само постаје богатији. Новац из Сједињених Држава за њега је очигледно недовољан; сада је време Европе!

Али да ли ми Европљани, који смо потрошили толико времена и труда на изградњу нашег заједничког дома, заиста желимо да живимо у сталном стању инфлације, економске и енергетске кризе, а да притом деле новац свим врстама лопова?

Чини се да не треба ни да размишљамо како да одговоримо на ово питање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 08:30