Земљиште на Златици које је било дато Средњој регији / -Архива
22/12/2021 u 06:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град враћа у посјед 60.000 квадрата на Златици уступљених за фудбалске терене

На овом земљишту била је планирана градња три стадиона

Главни град одузеће земљиште од 59.853 квадрата које је 2018. године локална самоуправа, уступила на десет година на коришћење и то без накнаде за фудбалске терене Средњој регији Фудбалског савеза Црне Горе. Средњој регија, како се наводи у припремљеној скупштинској одлуци о којој ће се изјаснити одборници на сједници градског парламента која је заказана за 27. децембар, више нема статус правног лица, нити се у поступку пререгистрације упусује у Регистар спортских организација. Ова регија, како сазнајемо, планирала је да на овом земљишту гради три стадиона, од чега два са вјештачком, а један са природном травом, као и балон салом. Регија је промијенила име и сада носи назив Удружење клубова ФСЦГ - Центар.

–Одлуком о давању на коришћење дјелова катастарских парцела број 1209,1211, 1212 и 1213 КО Подгорица II за Средњу регију Фудбалског савеза Црне Горе, коју је донијела Скупштина Главног града на сједници 6. децембра 2018. године, дато је на коришћење на период од десет година, без накнаде, земљиште од 59.853 квадрата за фудбалске терене Средње фудбалске регије ФСЦГ. Међутим, одредбама Закона о спорту као и одредбама статута ФСЦГ Средња, Сјеверна и Јужна фудбалска регија у статусном смислу више нису правна лица, нити се у поступку пререгистрације уписују у Регистар спортских организација – пише у скупштинској одлуци.

ФК Стари аеродром добија 11.720 квадрата

Главни град је за пленум припремио одлуку на основу које ће Фудбалском клубу Стари аеродром уступит земљиште од 11.720 квадрата. У питању је земљиште које је некада припадало ФК Графичар а које му је на сједници Скупштине Главног града 29. октобра одузето јер је овом клубу престало чланство у Фудбалском савезу Црне Горе.

У одлуци је назначено да је ФК Стари аеродром 5. новембра упутио захтјев градоначелнику тражећи земљу на привремено коришћење за потребе инфраструктуре великог терена, који би користио овај клуб. Њих захтјев оцијењен је оправданим па им је ова земља уступљена на коришћење, без накнаде, на период од десет година.

У одлуци на основу које је 2018. године Средњој регији дато на коришћење земљиште за фудбалске терене је назначено да се ова земља налази на простору између магистралног пута Подгорица -Колашин источно, комплекса Фудбалског клуба Ком сјеверно, ограде полицијског кампа јужно и рециклажног центра и Орјенске улице источно.

– У случају извођења грађевинских радова на земљишту, корисник је дужан да претходно прибави сагласност и одобрење надлежног органа у складу са законом – писало је у скупштинској одлуци која је усвојена 2018. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:30