Neven Gošović / - Demokratska Crna Gora
29/03/2024 u 11:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gošović: Vladan Radulović je bio u grupi koja je radila na štetu EPCG u vrijeme Vlade Duška Markovića

Protiv Vladana Radulovića podnijeta je krivična prijava da je zajedno sa Duškom Markovićem, Dragicom Sekulić, i drugim članovima Odbora direktora EPCG bio član organizovane kriminalne grupe koja je pribavila Unipromu, na štetu javnog interesa blizu 17 miliona eura.

Želim da ovim putem upoznam javnost da sam na sinoćnoj sjednici na kojoj je biran novi Odbor direktora CEDIS-a glasao protiv podnesenog predloga da se za člana Odbora izabere kandidat Vladan Radulović. Predlog za njegov izbor nijesu podržala još dva člana Odbora direktora EPCG, ali je isti usvojen preglasavanjem, imajući u vidu da su za izbor glasala preostala četiri člana, naveo je u saopštenju Neven Gošović, član Predsjedništva Demokrata i član Odbora direktora EPCG.

- Nijesam se mogao saglasiti sa predlogom da se za člana Odbora izabere kandidat, bivši član Odbora direktora EPCG u vrijeme 41. Vlade Duška Markovića,  protiv kojeg je u ime EPCG aktuelni predsjednik Odbora direktora EPCG MIlutin Đukanović aprila 2021. godine podnio krivičnu prijavu optužujući ga da je zajedno sa Duškom Markovićem, Dragicom Sekulić, predsjednikom i drugim članovima Odbora direktora EPCG, kao i drugim licima bio član organizovane kriminalne grupe koja je pribavila imovinsku korist privatnom subjektu "Unipromu”, na štetu javnog interesa, u iznosu od blizu 17 miliona eura - naveo je Gošović. 

Izabrati za člana Odbora direktora CEDIS-a gospodina Radulovića pod ovakvim optužbama koje su u formi krivične prijave izrečene ni manje ni više nego od strane aktuelnog predsjednika Odbora direktora EPCG, u konkurenciji na primjer sa kandidatom Rajkom Radusinovićem sa nespornim profesionalnim i moralnim autoritetom, koji se takođe prijavio na konkursu, i koga u tom postupku niko nije osporio, bilo je prosto i vrlo jednostavno pitanje za mene i zato sam glasao protiv predloženog rješenja, ističe Gošović.

- Praksa da se pukim preglasavanjem biraju kandidati za ovako važne pozicije, a da pritom ne dobiju podršku oni koje niko ne osporava u bilo kom smislu, već oni za koje čelnik EPCG tvrdi da su članovi OKG koji su oštetili državu, je pristup koji definitivno nije poželjan i protiv kog ću uvijek dići glas jer politika preglasavanja uz ovakve hipoteke, bez obzira kako će biti okončan postupak po podnesenoj krivičnoj prijavi, ne smije biti obrazac funkcionisanja krovnih organa najveće državne kompanije u zemlji! - zaključuje Gošović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:22