07/05/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница против Ивана Контића: Осумњичен за покушај убиства

Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем, Контић је у децембру негирао да је покушао да убије Мандића кога је том приликом пребио

Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против Ивана Контића (30) којом га терети за покушај убиства Миљана Мандића у Новом Саду.

- Оптужница против осумњиченог Ивана Контића (30) поднијета је Вишем суду у Новом Саду и тренутно је у фази потврђивања. Контићу је Виши суд такође продужио притвор до 4. јуна - рекла је за Курир портпаролка новосадског Вишег суда Јелена Остојин.

Против Контића Више јавно тужилаштво у Новом Саду спровело је истрагу због кривичног дјела убиство у покушају док се у истом предмету О. Л. и Л. В. терете за кривична дјела учествовање у тучи односно помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дјела.

Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем, Контић је у децембру негирао да је покушао да убије Мандића кога је том приликом пребио. До сукоба је наводно дошло јер му је Мандић претходно упутио пријетње и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Контић је тада још истакао да ни у једном моменту није хтио да убије оштећеног како је то представљено у јавности и што му се ставља на терет.

Према међународној потјерници која је за њим била расписана, Контић је ухапшен 11. октобра у Подгорици у изнајмљеном стану. Он је децембра 2020. године изручен нашим правосудним органима, а на саслушању пред судијом за претходни поступак је тврдио да није побјегао из Србије већ да је у Црну Гору отишао прије било каквог покретања поступка против њега и то да посети родитеље.

Иначе, оштећени Миљан Мандић (28) из Београда, приликом давања свог исказа у новембру прошле године, више је причао шта је чуо из медија и оном што је видио на снимку, него о самом нападу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:08