Илустрација
05/05/2021 u 15:36 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пресјечен ланац кријумчарења миграната, ухапшене двије особе

У раним јутарњим часовима 3. маја 2021. године у водама Републике Италије у области луке „Виесте“ пресјечен је ланац кријумчарења 34 мигранта

У водама Републике Италије пресјечен међународни ланац кријумчарења миграната. Због тога су ухапшени Х.О (54) и Н.С (41) држављани Украјине.

-Службеници Сектора за борбу против криминала и Сектора граничне полиције су након вишемјесечних активности спроведених током 2020. и 2021. године, а у координацији са партнерским полицијским организацијама и уз ангажовање Гуардиа ди Финаза, у склопу акције „Јадран“ пресјекли ланац међународног кријумчарења миграната-саопштено је из Управе полицје.

У раним јутарњим часовима 3. маја 2021. године у водама Републике Италије у области луке „Виесте“ пресјечен је ланац кријумчарења 34 мигранта.

-Осумњичени су користећи пловило – једрилицу „Стар Данце“ преузели наведену групу у водама Грчке са намјером да их илегално превезу до обале Републике Италије. Особе које су чиниле посаду су била предмет истражних радњи Сектора за борбу против криминала и Специјалног државног тужилаштва-наводе у саопштењу.

Додају да је реализацији наведене акције предходила је интезивна међународна сарадња која се у континуитету спроводи у циљу идентификације организованих криминалних група које дјелују како у области копна тако у појасу Јадранског мора и шире, а са циљем спровођења радњи кријумчарења већег броја особа и група.

-Подсјећамо  да су кроз  акцију „Јадран“ у ранијем периоду пресјечена два ланца кријумчарења миграната морским путем и то у окторбу 2020. год. када су на једрилици „Марина“ пронађено 52 мигранта  и децембру 2020. године када је на једрилици „Посејдон“ пронађено 39 миграната-заклјучују из УП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:08