Хапшење Милошевића / - тернет
05/05/2021 u 08:35 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова одлука: Суђење Милошевићу за отмицу у покушају затворено за јавност

Министарство правде Црне Горе јe тражило сагласност од надлежних из Приштине да се Подгоричанину Марију Милошевићу суди за кривично дјело отмица у покушају.

Суђенје Марију Милошевићу за отмицу у покушају затворено је за јавност. Тај предлог прихваћен је на данашњем рочишту. Одбрана Милошевића је 29. априла доставила суду предлог о затварању овог поступка за јавност ради заштите приватног живота окривљеног.

Са овим предлогом била је сагласна и тужитељка Основног државног тужилаштва Маја Кнежевић.

Подсjећамо, Министарство правде Црне Горе јe тражило сагласност од надлежних из Приштине да се Подгоричанину Марију Милошевићу суди за кривично дјело отмица у покушају. 

Милошевић, је након хапшења у Приштини, изручен  Црној Гори 5. новембра 2019. године. Он је потраживан због сумње да је учествовао у више кривичних дјела.

Судија Основног суда у Подгорици Нада Рабреновић је раније питала Милошевића да ли пристаје да му суди за отмицу у покушају иако није изручен због тог кривичног дјела.

“Реализована је екстрадиција Марија Милошевића (38) са Косова у Црну Гору. Милошевић је лишен слободе 18. јула 2018. године по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица. Наша држава Милошевића потражује ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води због више кривичних дјела и кривичног дјела тешко убиство. Осим тога, он се потражује ради издржавања казне затвора у трајању од пет мјесеци на коју је осуђен пресудом Основног суда у Подгорици због кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја”, саопштено је раније  из Управе полиције након изручења Милошевића.

Подсјећамо, Милошевићу се суди и пред подгоричким Вишим судом због убиства Радомира Ђуричковића.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:48