Миодраг Давидовић / -ZELJKO SAPURIC
23/03/2021 u 23:58 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Саслушан Миодраг Дака Давидовић: Исти људи спремали и атентат на Игора Бечића

Јaсно је да надлежни органи Србије крију информацију о могућим налогодавцима и извршиоцима. То што предсједника Вучића сматрам одговорним, то је моје мишљење, које ћу промијенити ако ми каже ко стоји иза атентата, истакао је Давидовић
Никшићки бизнисмен Миодраг Дака Давидовић саслушан је јуче у просторијама никшићке полиције по замолници надлежних органа Србиjе, а због јавно изнесене оптужбе на рачун предсједника те државе Александра Вучића да је наручио убиство владике Јоаникија и њега. Давидовић је предводио Народни покрет, који је био једна од опција на гласачким листићима на недавно одржаним локалним изборима у Никшићу.
– Почетком фебруара ухапшена је група у Београду коју су предводили људи такозваног Веље Невоље (Вељко Беливук). И то је био предмет истраге. Међутим, прва информација надлежних органа Србије у вези са овим атентатом објављена је 11. марта. Тада је Игор Бечић, предсједник скупштинског одбора за контролу служби безбједности Србије, изјавио да је познато да су у тај покушај убиства били умијешани високи функционери МУП-а Црне Горе као налогодавци, те да су то исти они који су својевремено правили план за ликвидацију предједника Демократа Алексе Бечића, актуелног предсjедника Скупштине Црне Горе – казао је Давидовић за „Дан“.
Како сматра, судећи према овим изјавама, очигледно је да су српске службе од почетка знале ко је умијешан у атентат на њега и владику Јоаникија.
– На основу свега наведеног, схватио сам да је моја безбједност угрожена, због чега сам тражио да државни органи Србије и Црне Горе предузму неопходне радње у циљу расвјетљавања покушаја атентата на мене. Предсједник Србије је као предсједник Одбора за одбрану и безбједност у посједу свих информација безбједносних служби о атентату, а како су те информације више мјесеци прикриванe и како, и поред мојих сталних прозивки, Вучић није омогућио да ми као оштећеном буду откривени извршиоци и налогодавци овог кривичног дјела, сматрам да је он одговоран за ово дјело. Тим прије што је у медијима на територији Србије пласирана информација о могућим атентаторима, а поводом тих натписа није предузето ништа – рекао нам је Давидовић.
Не интересује ме новац, већ ко је спреман да ми узме живот
Што се тиче друге замолнице за саслушање, замислите, Вучић се сад забринуо како то „Нексану“ није исплаћен профит по уговору између фирме из Београда, односно због чега није исплаћен профит по том уговору који смо ми радили заједно са фирмoм у Београду. Дакле, покушава да све пребаци на потпуно петнаесту ствар. То је ствар фирми хоћемо ли се ми наплатити, или се никада нећемо наплатити. Kакве везе он има с тим? Али, да би забашурио причу око атентата, покушава да то пребаци на непостојеће разлоге. Мене новац не интересује – интересује ме ко је спреман да ми узме живот, нагласио је Давидовић.

Он је упитао како објаснити чињеницу да се Вучић оглашава поводом сваког већег кривичног дјела које се изврши на територији Србије, а да је у овом случају петнаест мјесеци без икаквог коментара.
– Јaсно је да надлежни органи Србије крију информацију о могућим налогодавцима и извршиоцима. То што предсједника Вучића сматрам одговорним, то је моје мишљење, које ћу промијенити ако ми каже ко стоји иза атентата на мене. Ја немам никакве додатне информације о којима бих могао да причам нешто значајније. Мислим да је јако важно што се мозаик склопио, да они сада морају да заокруже и јасно укажу на службе из Црне Горе, да провјере у Србији ко су атентатори, ако су извршиоци високи званичници МУП-а Црне Горе, да знамо да је налог одатле дат. Да знам коначно о чему се ради. Апсолутно се види да ми је безбједност угрожена и да је ту упетљано много људи са којима ја немам никакве везе. Који су разлози за то показаће даља истрага, али и сада смо на путу да знамо бар нешто – истакао је Давидовић.
Он се након jучерашњег саслушања огласио и преко свог твитер налога.
– Прошло је саслушање, да не дужим, само ћу рећи ону народну: ПАЛА МУВА НА МЕЂЕДА. Срдачан поздрав и хвала на подршци ових дана, памтим – поручио jе Давидовић.
Ж.Б.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:54