/ - Фото: Твитер
05/05/2022 u 12:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Грађани Црне Горе су жељни правде

Он је нагласио да су промјене у Тужилачком савјету показале домаћој и међународној јавности да су неопходне измјене Закона о државном тужилаштву биле предуслов за почетак истинске борбе против криминала и корупције

Абазовић: Подржавамо Тужилаштво у борби против криминала

 Влада Црне Горе даје пуну подршку Тужилаштву у борби против криминала, поручио је премијер Дритан Абазовић на састанку са вршитељком дужности врховног држаног тужиоца Мајом Јовановић и главним специјалним тужиоцем Владимиром Нововићем, јавља МИНА.

Абазовић је, како је саопштено из Владе, поздравио резултате које је постигло Државно тужилаштво на челу са новим руководством, у веома кратком временском периоду.

-Који су довели до отварања бројних предмета из области високе корупције и организованог криминала, као и процесуирање осумњичених функционера из судства, Тужилаштва и полиције- додао је Абазовић.

Он је нагласио да су промјене у Тужилачком савјету показале домаћој и међународној јавности да су неопходне измјене Закона о државном тужилаштву биле предуслов за почетак истинске борбе против криминала и корупције.

Јовановић је, како се наводи, указала да је Тужилачки савјет у претходном периоду показао да нема разлога да се доводи у питање професионалност његових чланова, и да ће наставити да обезбјеђује самосталност Државног тужилаштва у складу са Уставом и законима.

-Јовановић и Нововић су се захвалили на пријему и указали да постоје велики проблеми у функционисању ових институција, нарочито у дијелу смјештајних објеката и броја стручних кадрова који тужиоцима треба да помогну у раду, што негативно утиче на њихову ефективност-каже се у саопштењу.

Абазовић је констатовао да су потребе Тужилаштва у дијелу капацитета, кадра и финансијске подршке коју захтијева та институција несразмјерне ономе што им се пружа.

Он је истакао да ће Влада настојати да пружи максималну подршку у том контексту, како би се тим правосудним органима омогућио несметан рад у борби против криминала и високе корупције.

-Грађани Црне Горе су жељни правде, и зато су њихова очекивања на веома високом нивоу- казао је Абазовић.

Он је рекао да га посебно радује чињеница да је са видљивим резултатима у веома кратком периоду почело расти повјерење јавности у рад Врховног и Специјалног државног тужилаштва.

-Влада ће пружати отворену подршку Тужилаштву, руководству и државним тужиоцима, као и осталим надлежним институцијама у наставку обрачуна са криминалним групама, како би правда заживјела у пуном капацитету-поручио је Абазовић.

Нововић се, како се наводи, захвалио на подршци и навео да им је циљ да њихова дјела говоре умјесто њих, као и да је значајно да јавност перципира Државно тужилаштво као орган који је у потпуности посвећен правди и заштити правне државе.

-Саговорници су се сагласили да се у наредном периоду дефинишу конкретни кораци за унапређење рада Државног тужилаштва у контексту проблема који су предочени на састанку- додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:10