Аеродроми Црне Горе / - Аеродроми Црне Горе
15/02/2022 u 09:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АЦГ поднијели кривичне пријаве против бившег директора и његове савјетнице

У пријави се наводи да се Ђуричковић сумњичи да је противправним искоришћавањем службеног положаја омогућио другоме да прибави корист, а при томе да се нанесе штета Аеродромима Црне Горе

Аеродроми Црне Горе (АЦГ) поднијели су кривичну пријаву против бившег извршног директора Милована Ђуричковића и запослене, његове некадашње савјетнице Биљане Јовановић Кнежевић, саопштено је из ове компаније.

- Ђуричковић је пријављен због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја, а Јовановић Кнежевић за злоупотребу службеног положаја путем подстрекавања - наводе из АЦГ.

У кривичној пријави се наводи да се Ђуричковић сумњичи да је противправним искоришћавањем службеног положаја, односно прекорачењем граница службеног овлашћења, омогућио другоме да прибави корист, а при томе да се нанесе штета Аеродромима Црне Горе. 

- Приватни кредит запослене, како се основано сумња из службене документације, умјесто раднице, банка је 24. децембра 2013. године принудно наплатила са текућег рачуна “Аеродроми Црне Горе” ад Подгорица у износу од 22.504,05 еура - наводи се у пријави.

Кривична пријава поднесена је Основном државном тужилаштву након што су надлежни на АЦГ спровели вишемјесечну провјеру током које је прикупљена предметна документација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:27