/ Foto: DAN, Arhiva
20/05/2022 u 09:03 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат Беговић ништа не зна о Меденичиних 700.000 еура

Адвокат Беговић тврди да би се његова брањеница на те околности морала изјаснити на саслушању у СДТ-у, али је о томе, како тврди, нико није питао

Адвокат Здравко Беговић саопштио је да није у сазнању да је приликом хапшења бивше предсjеднице Врховног суда Весне Меденице на подгоричком аеродрому 17. априла ове године код ње пронађено 700.000 еура у кешу.

Он тврди да први пут чује за тај податак. Он истиче да нико није био у обавези да му тако нешто саопшти, али би се његова брањеница свакако морала изјаснити на те околности приликом саслушања у СДТ-у, којем је и сам присуствовао, а о чему је, како тврди, нико није питао.

– Уколико је та информација тачна, службеници полиције су морали приликом одузимања тог новца сачинити потврду о одузимању и та потврда би морала бити у списима предмета – казао је Беговић.

image
Foto: DAN, Arhiva

Због краја радног времена, из полиције јуче нијесмо добили одговор на питање да ли су службеници полиције сачинили такву потврду, а ни из СДТ-а, по обичају, нисмо добили никакав одговор.

Поједини медији су објавили да је новац који је одузет Меденици волшебно нестао и да истражитељи покушавају да му уђу у траг.

Медији тврде да jе Меденица те ноћи на аеродрому била у друштву jедног познатог бизнисмена, који је са њом у кумовским везама, а коjи jе те ноћи напустио Подгорицу и више се ниjе враћао..

Бивша предсједница Врховног суда ухапшена jе 17. априла ове године на подгоричком аеродрому, гдје је претходно чекирала карту за Београд у једном смјеру, због сумње да jе починила кривична дjела стварање криминалне организациjе и противзаконит утицај. Специјално државно тужилаштво већ неколико пута је саслушавало Меденицу на околности противзаконитог утицаја при доношењу судских одлука.

Како незванично сазнајемо, први пут она се изјашњавала о утицају на пресуђење у два предмета, за шта jе њен син Милош Меденица наводно добио 300.000 еура, а у међувремену су активирани и још неки случајеви.

Меденица је радила у Основном суду у Колашину, а потом је изабрана за судију Вишег суда у Подгорици, да би 2003. била именована за врховног државног тужиоца, а 2007. је постала предсједница Врховног суда. Пензионисана је 31. децембра 2020. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2022 12:38