/ Milo Božović - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
24/04/2023 u 13:16 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Jovanović predao žalbu Ustavnom sudu: Božovića pustiti na slobodu

Božović je uhapšen 13. aprila zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Odbrana Mila  Božovića podnijela je Ustavnom sudu Crne Gore žalbu protiv rešenja Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda  na osnovu koјih јe predsjednik Opštine Budva, kako odbrana tvrdi, neosnovano pritvoren. Božović je uhapšen 13. aprila zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

(FOTO/VIDEO) Božović osumnjičen zbog droge i kriminalne organizacije, saslušan u SPO

- Na tačno 70 stranica teksta žalbe, uz citiranje preko 30 Odluka Suda u Strazburu, obјasnili smo Ustavnom sudu sve činjenice koјe se tiču ovog predmeta. Sama činjenica da ni advokatima ni gospodinu Božoviću nisu dostupni bilo kakvi spisi, a kamoli "dokazi" koјi ga terete, dovoljan su razlog da se politički pritvorenik, Božović, odmah pusti na slobodu- kazao je advokat Miroje Jovanović.

image
- MIROJE JOVANOVIć- FOTRO: ŽELJKA BOJANIć

Uz ustavnu žalbu podnijet јe i predlog za prioritetno rešavanje predmeta u skladu sa Poslovnikom Suda i opisanim povredama zakona i ustava na štetu Božovića.

- Očekuјemo ažurno, zakonito i pravično postupanje- istakao je Jovanović.

Jovanović: Sud da preinači rješenje SDT-a kojim mi je uskraćeno pravo na uvid u spise

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je ranije da je po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilastvo, Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode predsjednika opstine Budva Mila Božovića jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Advokat Jovanović: SDT mi ne da pristup spisima predmeta protiv Božovića, ovo je pravni skandal

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:39