Milo Božović / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
18/04/2023 u 12:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Jovanović: SDT mi ne da pristup spisima predmeta protiv Božovića, ovo je pravni skandal

Predsjednik opštine Budva Mila Božovića uhapšen je jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Advokat Mila Božovića, Miroje Jovanović saopštio je za portal Dan da mu je Specijalno državno tužilaštvo onemogućilo uvid u  spise predmeta i to smatra pravnim skandalom.

Sud odbio žalbu: Milo Božović ostaje u Istražnom zatvoru

Prema njegovim riječima, to je "stil Milivoja Katnića i stiče se utisak kao da se on vratio u SDT".

-Odbili su mi da vidim bilo šta, dakle ne mogu da vidim niti jedan papir. Postupak je javan, nema oznake tajnosti, ovo je skandal nad skandalima...- kazao je Jovanović za portal Dan.

Žalba odbrane Božovića na rješenje o pritvoru: "Dokazi" koјe navodi sud nisu oni koјe navodi SDT

-Odbija se zahtjev advokata Jovanović Miroja iz Novog Sada, branioca okrivljenog BOŽOVĆ Mila i uskraćuje pravo na uvid i kopiranje spisa predmeta Kti-S broj 6/23.Protiv ovog rješenja dozvoljen je prigovor u roku od tri dana od dana prijema ovog gešenja sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici-navodi se u rešenju SDT-a u kojem je portal Dan imao uvid.

Istraga protiv Božovića - SKY komunikacija: “Ma šta moramo, zabolje nas mi smo kriminalci"

Kao obrazloženje SDT navodi da je  donijelo je Naredbu o proširenju istrage Kti-S broj 6/23 od 15. 4. 2023.godine, kojom je obuhvaćen okrivljeni Božović Milo zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.2 u vezi st.1 i 6 KZ CG i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.300 st.1 u vezi čl.23 st.2 KZ CG".

-Dana 15. 4. 2023.godine branilac okrivljenog, advokat Jovanović Miroje, dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu putem e-maila zahtjev za uvid i kopiranje spisa predmeta. Članom 203a st.3 tač.1 ZKP-a, propisano je ko i kada ima pravo na uvid u spise predmeta, odnosno da to pravo imaju okrivljeni i njegov branilac, nakon saslušanja okrivljenog. Imajući u vidu da u predmetnoj istrazi nijesu saslušani svi okrivljeni, te da isti još uvijek nijesu dostižni državnim organima, to se shodno gore citiranoj odredbi Zakona o krivičnom postupku ne može izvršiti uvid i kopiranje spisa predmeta, do trenutka kada budu saslušani svi okrivljeni u ovom krivičnom postupku- navodi se u odluci SDT-a.

Podsjećamo, specijalni državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je ranije da je po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilastvo, Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode predsjednika opštine Budva Mila Božovića jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 23:56