/ Privatna arhiva, Srđan Lješković
02/02/2023 u 14:18 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Lješković: Upozorio sam ANB da mi je ugrožena bezbjednost, nisu me zaštitili

On je naglasio da je ovo drugi put da se obraća ANB-u povodom informacija o ugroženosti njegove bezbjednosti i istakao da ni tada ništa od strane pomenute institucije nije urađeno

Advokat Srđan Lješković obratio se portalu Dan povodom medijskih navoda i saopštenja policije o ugrožavanju njegove bezbjednosti.

Lješković je naveo da je nekoliko dana prije pomenutog događaja dobio informacije da mu je ugrožena bezbjednost. On je zbog toga kontaktirao Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB) kojem je, kako tvrdi, dostavio sva saznanja vezana za okolnosti zbog kojih i od kojih mu prijeti opasnost.

On je u dopisu koji je uputio ANB-u naveo da smatra da je ugrožen zbog određenih sudskih postupaka i lica koja su u sukobu interesa sa osobama koje je on zastupao pred sudom.

-Dostavio sam nadležnima sve informacije sa kojima raspolažem i kontaktirao sam ih o svim saznanjima, naveo sam i imena lica koji su svjedoci razgovora i radnji koje su bile upućene ka meni od strane osoba za koje sam naveo da su prijetnja po moju sigurnost. Takođe, detaljno sam naveo i o kojim sudskim postupcima se radi i osoba koje su u njima, a zbog kojih  mi je ugrožena bezbjednost od strane drugih lica- kazao je Lješković.

Lješković je ANB-u predao i Zahtjev za izradu bezbjedonosne procjene stepena ugroženosti i bezbjednosti. 

Međutim, Lješković takođe navodi da sumnja da neko iz ANB-a dostavlja informacije o njegovom kretanju licima od kojih smatra da mu prijeti opasnost.

-Iz Beograda od prijatelja, čija imena ne želim spominjati, mi je takođe preneseno da mi se nešto sprema i da budem obazriv. Žalosno je da ove i ovakve informacije dobijam sa ulice umjesto od službe- kazao je Lješković u obraćanju za portal Dan.

On je naglasio da je ovo drugi put da se obraća ANB-u povodom informacija o ugroženosti njegove bezbjednosti i istakao da ni tada ništa od strane pomenute institucije nije urađeno.

Prema njegovim riječima, on ni sada nema zaštitu nadležnih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. mart 2023 06:26