Medojević i Spajić
05/12/2023 u 09:52 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Radulović: Izrečena presuda, Medojević mora da plati Spajiću 3.000 eura zbog povrede ugleda i časti

Advokat smatra da Medojević nije dao ni jedan kojim bi potvrdio svoje navode koje je godinama iznosio na račun Spajića

Osnovni sud u Podgorici donio je prvostepenu presudu kojom lider PzP-a Nebojša Medojević treba da plati premijeru Milojku Spajiću 3.000 eura na ime povrede ugleda. To je za portal Dan potvrdio advokat Danilo Radulović.

(VIDEO) Spajić tuži Medojevića za uvredu časti i ugleda: Nisam ništa radio nelegalno

Radulović je naveo da je pred sudom nesporno utvrđeno da su sve predmetne objave  Medojevića uvredljive sadržine, jer se njima na ružan i neprimjeren način vrijeđa Spajić odnosno njegova čast i ugled.

Medojević reagovao na najavu tužbe: Spajiću, u ZIKS sad

Advokat smatra da Medojević nije dao ni jedan kojim bi potvrdio svoje navode koje je godinama iznosio na račun Spajića.

Spajić angažovao advokata, tuži Medojevića: Ne želim više da tolerišem neistine

- Sud je obavezao tuženog da snosi sudske troškove, obavezan je da nadoknadi iznos od 3.000 eura na ime nematerijalne naknade štete i da, kada postane pravosnažna, objavi presudu u najtiražnijim crnogorskim dnevnim štampanim medijima Vijestima, Pobjedi i Danu - naveo je Radulović za portal Dan.

Podsjećamo, u februaru ove godine Milojko Spajić saopštio je da je angažovao Advokatsku kancelariju Danilo Radulović i da je predao tužba protiv Nebojše Medojevića.

Medojevića je, kako je tada saopšteno, tužio zbog povrede prava na psihički integritet, prava na čast, prava na ugled i prava na dostojanstvo Spajića.

- Ne želim više da tolerišem ogromne količine neistina i sumanutih optužbi i tim povodom podnosim tužbu protiv Medojevića, time čuvajući svoj integritet i integritet građana koji su svjedoci jarme lidera DF-a - napisao je Spajić tada na društvenim mrežama. 

Njegov advokat ranije je saopštioda se  Spajić na ovakav potez odlučio "kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene cjelokupne javnosti, koja je godinama, od strane Tuženog, bombardovana senzacionalističkim optužbama protiv gospodina Spajića, bez bilo kakvog pravnog i logičkog osnova".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:35