/ - FOTO: ILUSTRACIJA
22/11/2022 u 12:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Vojina Stupara: On nije uhapšen, juče se sam javio policiji u Kotoru

On je u međuvremenu saznao da je Srbija protiv njega pokrenula krivični podstupak i vjerovatno raspisala potjernicu, tvrdi advokat Radović

Pošto je Portal N1 sinoć objavio da je po međunarodnoj potjernici uhapšen Stupar Vojin (41), član vračarskog klana, njegov advokat Marko Radović kazao je za Dan da se Stupa juče uredno javio kotorskoj policiji i da nije bilo nikakvog hapšenja. 

Član vračarskog klana uhapšen u Crnoj Gori: Stupar sarađivao i sa "kavčanima"

- Nakon što je Stupar juče pošao da se uredno javi kotorskoj policiji, shodno rješenju Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio mjere nadzora, između ostalog da se javlja svakog ponedjeljka  za potrebe postupka koji se od ranije  protiv njega vodi pred Višim sudom. On je u međuvremenu saznao da je Srbija protiv njega pokrenula krivični podstupak i vjerovatno raspisala  potjernicu. Bez obzira na to saznanje, Stupar je juče pošao da se javi policiji i apsolutno nije bilo nikakvog hapšenja, kako su to mnogi mediji u Crnoj Gori objavili. Sam je došao da se javi policiji koja ga je jutros sprovela sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici Suzani Mugoši koja je našla da nema osnova za određivanje pritvora nakon čega je Stupar pušten na slobodu- kazao je Danu Radović. 

Radović je kazao da su Republici Srbiji prethodno dostavili dokumentaciju, odnosno ključne dokaze koji ukazuju da njegov branjenik nema veze sa izvršenjem djela za koje se sumnjiči u Srbiji.

Stupar je, tvrdi branilac sve vrijeme, bio u pritvoru u Crnoj Gori, a nakon toga pod mjerama nadzora zabrane napuštanja mjesta boravišta Opštine Кotor.

Stupar je, da podsjetimo, 2019. godine bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa „kavačkog klana“.

Sumnjičio se za stvaranje kriminalne organizacije, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Takođe, Stupar je dovođen u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina, koji je bio zaplijenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu.

U pritvoru u Srbiji nalazi se više od 30 pripadnika ove grupe, kojima se na teret stavlja više krivičnih djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:01