/ Јовица Вукотић
07/05/2022 u 14:43 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат Вукотића за портал Дан: Тужилаштво прогони Јовицу, хтио је да се преда

И тајминг подизања оптужнице је много занимљив, овај процес ће бити на суду изгубљен, навео је адвокат

Адвокат Јовице Вукотића, наводног вође "шкаљарског" клана", казао је за портал Дан да "тужилачко- полицијско криминална акција која је довела, по ко зна који пут, до прогона Вукотића, сама о себи све говори". Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против Которанина, а како је наведено оптужницом за убиства "кавчана" он је наводно хтио да плати 4.000.000 еура. 

- Схватамо да желе ставити знак једнакости између човјека којег задњих  десет година прогони организована криминална машинерија која је затровала наше друштво и посебно правосуђе, чему смо и сами свједоци и тек ћемо бити. Желим да упутим да и тајминг је много занимљив подизања оптужнице мог клијента као и медијски натписи људи који се желе везати за њега кроз те акције, јер наравно како другачије сакрити ову пошаст на коју је мој клијент упућивао годинама али наравно безуспјешно. Тај прогон се наставља и наставиће се док год независно правосуђе не профункционише, мада једно је сигурно сви изгубљени животи и уништене људске судбине се никада неће моћи вратити- навео је један од адвоката Вукотића за портал Дан.

Оптужница против Вукотића: За убиства "кавчана" 4.000.000 еура

Како је појаснио, "овај процес, као и сви које су фабриковали и у којем су учествовали познати људи из организованог криминала, ће бити на суду изгубљен".

- А то ћемо доказати у поступку који предстоји. Биће занимљиво видјети како и ко је без и једног материјалног доказа поново оптужио нашег клијента за нешто што како и сам тужилац наводи  у пријави се није десило нити је покушано да се уради. Како смо и сами сазнали претходних дана акцију хапшења осумњичених у овом предмету је предводио шеф друге организоване криминалне групе па нека јавност сама оцјени о чему се ту радило и о чему се сада ради и даље. Желим кратко и да одговорим јавности на лажне оптужбе да је нашем клијенту неко јавио за акцију хапшења, наш одговор је једноставан и кратак. А може га свако провјерити да је Јован тог дана када је обављен претрес његових некретнина био у главном граду у више државних и приватних установа и не помишљајући о чему се ради- казао је његов адвокат.

Како је навео, Вукотић је "имао је намјеру да се преда правосудним органима о чему наш колега адвокат може да посвједочи који је такав захтјев упутио тужиластву".

- Међутим када смо схватили ко и за чији интерес ће да води поступак одустали смо од тога, а јавнос понављам сама нека процјени о чему се ради и ко је све у обје државе непријатељски настројен према нашем клијенту. ЕУРОПОЛ је на крају приморан да отвори очи јавности у ЦГ да су полицијски службеници, тужиоци из СДТ припадници криминалног клана и да заједно дјелују, а зна се против кога. Ту правде нема, а нема ни суђења , па је ова оптужница увредљива. Надамо се бољим временима и правичном- судском поступку гдје ћемо по ко зна који пут доказати невиност нашег клијента, чиме ће и правда бити задовољена- закључио је он.

Поручује: "Да СДТ има образа, само би себе након срамоте којју су они учинили сами себе изузели из овог предмета".

- По истом принципу воде и друге предмете против особа које повезују са Јовицом, исти тужиоци, нема доказа- навео је он.

Како је наведено оптужницом, Вукотић је са Јанком Вукадиновићем формирао криминалну организацију чије је припаднике подстрекавао на убиства припадника "кавачког" клана (Слободан Кашћелан, Вељко Беливук и Марко Миљковић).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:26