Privodjenje Binalija Camgoza, Binalij Camgoz, privodjenje turskog drzavljanina u ODT / PRIVODJENJE BINALIJA CAMGOZA, BINALIJ CAMGOZ, PRIVODJENJE TURSKOG DRZAVLJANINA U ODT - IVAN PETROVIC-IPE
02/03/2024 u 15:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Vuksanović: Optužbe protiv Čamgoza neosnovane, svjesno korišćenje državnih resursa da bi se pravio pritisak na progonjeno lice

Državni organi sami prave troškove na račun poreskih obveznika, tj građana Crne Gore, jer je izvjesno da će ovaj optužni predlog rezultirati oslobadjajućom presudom, naglašava Vuksanović

Povodom podizanja optužnog predloga za korišćenje falsifikovane isprave protiv državljanina Turske Binalija Čamgoza, jedan od njegovih advokata Miloš Vuksanović kazao je u izjavi za portal Dan da je izvjesno da će u tom postupku biti oslobađajuća presuda.

On je naglasio da su neutemeljene optužbe protiv Čamgoza i da oni koji postupaju tako prave samo trošak na račun države.

(VIDEO) Advokat Radović: Nadležni grubo krše prava Camgozu, nikada nije bilo osnovanijeg zahtjeva za azil

- Državni organi sami prave troškove na račun poreskih obveznika, tj građana Crne Gore, jer je izvjesno da će ovaj optužni predlog rezultirati oslobadjajućom presudom zbog čega će iz budžeta Crne Gore biti nadoknađeni svi troškovi ovog krivičnog postupka koji u tom slučaju nužno padaju na teret budžeta Crne Gore. Ukoliko to oni koji ovako postupaju ne vide, kao što je to nama kao braniocima kristalno jasno, onda ili ne koristimo iste zakone ili je neki drugi motiv u pitanju. Svjesno korišćenje državnih resursa da bi se pravio nekakav nespretan pritisak na očigledno progonjeno lice može se reći da je ako ne skandalozno, onda makar kontroverzno. U svakom slučaju, vrlo neoprezne i neutemeljene optužbe- kazao je advokat Miloš Vuksanović.

Podsjećamo, Turskom državljaninu Binalij Čamgoz (40) sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda izrekao je mjeru nadzora zabrana napuštanja stana.

Camgozu zabranjeno da napusti stan

Nakon što je Čamgiz saslušan 31. januara saslušan u ODT, njegov  advokat Marko Radović je tada  naveo da se pravi pritisak i da je Čamgoz uhapšen za nešto što je već osuđen, ukazao je da se radi o progonu. Osumnjičeni je negirao krivicu i navode optužbi.

(VIDEO) Camgoz negirao krivicu: "Uhapšen za djelo za koje je već osuđen"

Podsjećamo, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) uhapsili su Čamgoza. On je, kako je tada saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, međunarodno traženo lice.

Milović: Camgoz ne može biti izručen, odluka ad akta

- Osnovano se sumnja da je Binali tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva - naveli su tada iz MUP-a.

U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Binali Čamgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:31