provodjenje do kvona u osnovni sud / - SRDJAN BOLJEVIC
12/01/2024 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokati očekuju da Do Kvon bude izručen SAD-u u martu

Do Kvon i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su sa lažnim pasošima pokušali da otputuju privatnim letom za Dubai

Branilac Do Kvona zatražio je od američkog suda da odloži suđenje protiv njega i njegove bivše kompanije jer ne zna kada će biti izručen iz Crne Gore, piše portal Coindesk.

Advokat je kazao da se ekstradicijski postupak u zemlji ne odvija tako brzo kako je planirano i da ne misle da će njihov klijent biti u SAD prije, i to najranije, februara ili marta.

Ukoliko Sud odbije da odloži suđenje, Kvonov branilac traži da se porota uputi da se njegovo odsustvo i nemogućnost da svjedoči smatraju "neopravdano štetnim po njega“.

Početak suđenja trenutno je zakazan za kraj januara.

U SAD, Kvon i Komisija za hartiju od vrijednosti su podnijeli zahtjeve za skraćenu presudu u sudskom postupku, svaki od federalnog sudije traži da odluči u njihovu korist bez suđenja, tvrdeći da suprotna strana nije dovoljno potkrijepila svoj slučaj, prenosi portal RTCG.

Do Kvon i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su sa lažnim pasošima pokušali da otputuju privatnim letom za Dubai.

Zbog falsifikovanja pasoša u Crnoj Gori osuđeni su na po četiri mjeseca zatvora. Oni su u pritvoru gotovo osam mjeseci.

Prema saopštenju Višeg suda, Do Kvona Južna Koreja potražuje zbog krivičnog djela prevarnog nepoštenog trgovanja, prevaru i kršenje javne ponude.

Sjedinjene Države, odnosno Okružni sud Južnog okruga Njujorka tereti Do Kvona za više krivičnih djela uključujući zavjeru radi prevare u vezi sa kupovinom i prodajom hartija od vrijednosti, elektronsku prevaru, te manipulaciju cijenama hartija od vrijednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:03