Oduzimanje Imovine stecene kriminalom / ODUZIMANJE IMOVINE STECENE KRIMINALOM-LAZAR RUZIC
06/01/2023 u 20:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Nisam u potpunosti zadovoljan saradnjom sa tužilaštvom

Upitan da prokomentariše istragu protiv Rada Miloševića, Adžić je kazao da ne vjeruje da je neko za mjesec dana mogao da preuzme sve poslove

Crnoj Gori u borbi protiv kriminala i korupcije predstoji čišćenje institucija, što je najteži dio posla, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. Za Televiziju Crne Gore komentarisao je i određivanje pritvora njegovom partijskom kolegi Radu Miloševiću ali i saradnju s Tužilaštvom.

- Ono što nam predstoji u budućem periodu je, mogu slobodno reći, najteži dio posla, a to je čišćenje naših institucija, uklanjanje njihovih kraka unutar institucija, koji su duboko bili ukorijenjeni i u MUP-u, ali i u sudskoj, tužilačkoj vlasti i u svim drugim institucijama, koje su mogle da pružaju podršku kriminalnim strukturama i koje su, u krajnjem, i omogućile da te strukture dobiju obrise organizovanih grupa, koje predstavljaju prijetnju ne samo za Crnu Goru, već i za kompletnu Evropu, ali i svijet, kazao je Adžić.

Upitan da prokomentariše istragu protiv Rada Miloševića, Adžić je kazao da ne vjeruje da je neko za mjesec dana mogao da preuzme sve poslove.

- Da je neko mogao za mjesec dana da preuzme sve poslove, da organizuje, ne samo oduzimanje robe, već i distribuciju i prodaju, zaista u to ne vjerujem i upravo zbog toga očekujem u narednom periodu da će tužilaštvo doći i do onih koji su vršili distribuciju, kao i da ćemo vrlo brzo biti informisani šta se dešavalo u periodu 2018, 19, 2020, kada je taj posao u našoj zemlji cvjetao, poručio je Adžić.

Naveo je i da istragom može da bude obuhvaćen bilo ko, ali vjeruje da njegove kolege nisu učestovvale u tom poslu.

Adžić je istakao da nije zadovoljan saradnjom sa tužilašrvom.

- Nijesam zadovoljan u potpunosti saradnjom sa tužilaštvom, govorim o svim nivoima tužilaštva, u tom kontekstu izdvojio bih VDT i SDT, koje jesu u prethodnom periodu pokazali određeni iskorak, veću efikasnost od onoga što je bilo standardno djelovanje u prethodnom periodu, ali ako izuzmemo djelovanje pojedinaca, mogu reći da tuđilaštvo još uvijek nije dostiglo efikasnost kakva se od njih očekuje, kazao je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:10