Филип Аџић / - RADE KOPRIVICA
31/05/2022 u 18:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Полицијска организација мора бити имуна на подјеле

Полицијски службеници су изнијели и проблем запошљавања и напредовања у служби, што, такође, повезују са неједнакошћу коју осјећају на послу

Међувјерски и међунационални склад, толеранција и поштовање су основне вриједности које морамо баштинити како у оквиру институције, тако и ван ње, поручио је министар унутрашњих послова Филип Аџић на састанку  са групом полицијских службеника Центра безбједности Бијело Поље и Центра безбједности Беране.

Састанак је одржан поводом сумњи полицијских службеника да су дискриминисани на основу националне и вјерске припадности, а поред министра, присуствовали су државни секретар Мерсудин Гредић и шефица Кабинета Кристина Ђукановић.

Полицијски служеници су се најприје захвалили министру Аџићу на организовању састанка и упутили честитке поводом избора за министра унутрашњих послова. Током састанка полицијски службеници су упознали министра са ситуацијом у којој се налазе, те изнијели  ставове и погледе на дешавања у ЦБ Бијело Поље и ЦБ Беране у претходном периоду.

- Црна Гора је грађанска држава и сматрам поражавајућим да данас разговарамо о дискриминацији једних према другима. Обавеза сваког појединца, а посебно запослених у Министарству унутрашњих послова и Управи полиције, је поштовање Устава, који забрањује дискриминацију по било којем основу, саопштио је Аџић у разговору са полицијским службеницима.

Полицијски службеници су изнијели и проблем запошљавања и напредовања у служби, што, такође, повезују са неједнакошћу коју осјећају на послу.

Осврнувши се на запошљавање и напредовање у МУП-у, министар је истакао да ће се оно вршити искључиво на основу референци и заслуга, а не по основу вјерске, националне или партијске припадности.

На састанку је закључено да Полиција мора бити имуна на подјеле које се у већој или мањој мјери манифестују у друштву, те да за полицијски позив мјерило није и неће бити вјера, нација, пол, нити партијска припадност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 06:45