Filip Adžić / - FOTO: MUP
28/09/2022 u 12:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Rezultati potvrđuju odlučnu borbu protiv trgovine ljudima

Crna Gora, kako je kazao ministar Adžić, ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu

Nijedno djelo trgovine ljudima ne smije ostati nezapaženo i nekažnjeno, a adekvatna pomoć i zaštita moraju biti dodjeljene žrtvama, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić otvarajući juče u Budvi radionicu na temu sprečavanja nekažnjivosti trgovaca ljudima i pružanja podrške žrtvama. 

Na skupu koji je okupio regionalne eksperte iz ove oblasti ministar je kazao da je kontinuirano unapređenje stručnih kapaciteta od naročitog značaja u borbi protiv ovog fenomena, naročito u dijelu identifikacije žrtava trgovine ljudima usljed sve sofisticiranijih metoda njihove eksploatacije i vrbovanja.

Crna Gora, kako je kazao ministar Adžić, ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu.

Ministar je podsjetio na aktivnosti koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu preduzelo na planu borbe protiv trgovine ljudima, naglasivši rad Operativnog tima za borbu protiv ovog fenomena te Tima za formalnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima koji je u prvih šest mjeseci ove godine dodijelio status žrtve za 13 lica, od kojih čak za 10 maloljetnih,  usljed seksualne eksloatacije, sklapanja nedozvoljenog braka kao i radne eksploatacije. 

- Stručni skupovi i rasprave na ovu temu dodatna su potvrda odlučnosti da se žrtvama pruži sva neophodna pomoć i zaštita a počiniocima krivičnih djela stane na put, zaključio je ministar. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2022 00:12