Filip Adžić / - FOTO: RTCG SKRINšOT
23/03/2023 u 19:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Očekujemo još procesuiranih, odgovaraće oni koji su se ogriješili o zakon

- Ovo je nešto što najavljujemo mjesecima, sproveli smo niz aktivnosti kako bi povratili povjerenje Evropola, dodao je on

Ministar Filip Adžić kazao je da je država u Briselu dobila priznanja za sve što je postignuto u borbi protiv kriminala i korupcije i dodao da očekuje još procesuiranih lica.

- Ovo je nešto što najavljujemo mjesecima, sproveli smo niz aktivnosti kako bi povratili povjerenje Evropola. Moja obaveza kao ministra je bila da specijalnom policijskom odjeljenju omogući rad u nesmetanih uslovima, kao i da im svojim potezima ne ometa rad. Ovo nije kraj, sve ide po planu. Očekujemo još procesuiranih lica, naglasio je on u uključenju u Dnevnik RTCG

Adžić je naveo da će odgovarati svi oni koji su se ogriješili o zakon i zloupotrebili službeni položaj.

- Institucija MUP-a je u boljoj situaciji nego što je bila, biće u još boljoj situaciji,  a u potpunosti ćemo je očistiti od kadrova koji su povezani sa krimilanim strukturama. Imaćemo profesionalnu instituciju koja je spremna da odgovori svim izazovima koji su pred nama, naglasio je on.

Istakao je da će čišćenje institucija od kompromitovanih kadrova iziskivati duži rad i posvećenost većeg broja ljudi.

- Koristim priliku da čestitam SDT-u i SPO jer sa malim mogućnostima rade velike stvari. Radimo na tome da povećamo broj tužilaca koji će biti spremni da rade, naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:17