/ фото: ИВАН ПЕТРОВИЋ
24/09/2021 u 12:45 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Афера коверта": Ипак ће судити Стијеповићу, потврђена оптужница

Он се терети оптужницом Специјалног државно тужилаштво, коју заступа државна тужитељка Лидија Вукчевић, за прање новца у саизвршилаштву

Вијеће подгоричког Вишег суда потврдило је оптужницу против бившег градоначелника Подгорице Славољуба Мига Стијеповић, потврђено је за портал Дан из Вишег суда. Он се терети оптужницом Специјалног државно тужилаштво, коју заступа државна тужитељка Лидија Вукчевић, за прање новца у саизвршилаштву.

За портал Дан ову информацију је потврдила Аида Музуровић, самостална савјетница у подгоричком Вишем суду и портпаролка.

Стијеповићев адвокат Лазар Аковић, предложио је раније суду да донесе рјешење којим се обуставља кривични поступак. Стијеповић је раније тврдио да против њега није понуђен  доказ и негирао је оно за шта га тужилаштво терети.

Вијеће подгоричког Вишег суда је почетком марта обуставило кривични поступак против Стијеповића, који је у афери ,,Коверта“ оптужен за прање новца у саизвршилаштву,.

Раније је потврђена оптужница против Душка Кнежевића службеника у Атлас банци због стварања криминалне организације и прање новца. Оптужницом је обухваћен и Бранислава Тодоровића, Живка Шљиванчанина, Тамаре Крџић, Горана Грујовића и Томице Кнежевић.  Апелациони суд је уважио жалбу СДТ-а и укинуо дио рјешења у односу на Славољуба Стијеповића.

Славољуб Стијеповић, бивши градоначелник Подгорице, у подгоричком Вишем суду је раније изјавио да он није учествовао у извршењу кривичног дјела прања новца. Због недостатка умишљаја он је предложио тада да се поступак против њега обустави.

Афера "Коверта"-Стијеповић: Нисам учествовао у прању новца

Специјални тужилац Лидија Вукчевић је том приликом навела да постоје бројни докази, како субјективни, тако и објективни елементи бића кривичног дјела за које се терети Стијеповић. 

Афера "Коверта": Обустављен поступак против Стијеповића

Међутим, након жалби Тужилаштва бившем градоначелнику Подогрице ће се ипак судити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:36