/ - Дан
17/05/2021 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Афера "Коверта"-Стијеповић: Нисам учествовао у прању новца

Ванрасправно вијеће ће у року од 15 дана донијети одлуку да ли ће потврдити ову оптужницу

Славољуб Стијеповић, бивши градоначелник Подгорице, у подгоричком Вишем суду изјавио је да он није учествовао  у извршењу кривичног дјела прања новца, потврђено је за портал " Дан" из Вишег суда. Због недостатка умишљаја он је предложио да се поступак против њега обустави.

Специјална тужитељка Лидија Вукчевић је навела да постоје бројни докази, како субјективни тако и објективни елементи бића кривчног дјела за које се терети Стијеповић. 

Ванрасправно вијеће, којим предсједава судија Радомир Ивановић, ће у року од 15 дана донијети одлуку да ли ће потврдити ову оптужницу.

Вијеће подгоричког Вишег суда је почетком марта обуставило кривични поступак против Стијеповића, који је у афери ,,Коверта“ оптужен за прање новца у саизвршилаштву,.

Раније је потврђена оптужница против Душка Кнежевића службеника у Атлас банци због стварања криминалне организације и прање новца. Оптужницом је обухваћен и Бранислава Тодоровића, Живка Шљиванчанина, Тамаре Крџић, Горана Грујовића и Томице Кнежевић.  Апелациони суд је уважио жалбу СДТ-а и укинуо дио рјешења у односу на Славољуба Стијеповића.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:11