Фото: УПЦГ
21/07/2021 u 15:58 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Цетиње: Откривено седам плантажа марихуане, пронађено скоро 3.700 стабљика

Прерадом и продајом наведене биљне материје осумњичени Газивода би добио вешемилионски износ новца

Подгоричка полиција ухапсила је Марка Газиводу (34) из Подгорице, због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављење у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Ово хапшење догодило се након откривања седам плантажа марихуана код Цетиња.

-Планским активностима службеника Центра безбјености Подгорица спроведена је вишенедељна акција кодног назива Двоглед и откривена је до сада највећи засад марихуне у Црној Гори. Припадници полиције одузели скоро 3.700 стабљика марихуне-наводе у саопштењу из Управе полицје.

Тако је данас "полиција лишила слободе М.Г.  (34) из Подгорице због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављење у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја".

-Вишенедељна акција Двоглед успјешно је реализована данас након што је подгоричка полиција утврдила чињенично стање на терену и иницирала наредбу за претрес породичне куће и имања осумњиченог у насељу Рваши – општина Цетиње-наводе из Управе полицје-наводе из Управе полицје.

Доласком на имање пријављеног затечено је седам већих плантажа на којима су  пронађени засади 3.346 стабљика величине до два метра и 347 саксија са засадима марихуане.  

-Прерадом и продајом наведене биљне материје осумњичени би добио вешемилионски износ новца чиме је спријечено да наведена дрога буде кријумчарена како на територији Црне Горе тако и према земљама региона.  Претресом породичне куће пронађена је већа количина опојне дроге марихуана која је већ била спремна за продају као и ловачки карабин са два комада муниције-објашњавају из УП.

Службеници Центра безбједности Подгорица свакодневно током свог рада на терену спроводе активности у циљу спречавања продаје и производње опојне дроге и током јула 2021. године ово је трећа заплијена са такозваних плантажа којом приликом су процесуирана четири особе осумњичене да су узгајале марихуану на својим породичним имањима.

У наредном периоду службеници Управе полиције ће се наставити са појачаним активностима на спречавању и откривању дистрибуције наркотика и других незаконитих поступања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:23