/ FOTO ILUSTRACIJA UP
26/11/2022 u 12:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija „Meduza“: Uhapšene četiri osobe zbog ulične prodaje narkotika

Nadležnom državnom tužiocu u Višem tužilaštvu su podnijete četiri krivične prijave protiv E.B. (44), P.P. (42), E.Đ. (26), B.B. (32), D.L. (37) i A.M. (33)

Policija je u Baru, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovala višemjesečnu aktivnost kodnog naziva „Meduza“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Bara.

Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnijete četiri krivične prijave protiv šest lica – E.B. (44), P.P. (42), E.Đ. (26), B.B. (32), D.L. (37) i A.M. (33).

E.B., P.P., B.B. i A.M. su lišeni slobode, D.L. se nalazi u UIKS-u, dok je E.Đ. trenutno nedostupan nadležnim organima.

- Prilikom pretresa prostorija koje koristi P.P., na dvije lokacije, pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase 44,2 grama, 132 komada tableta buprenorfina koje se nalaze na listi opijata, 19 komada tableta alprazolama, koje su takođe na toj listi, nepoznata praškasta materija, bijele boje, ukupne mase 138,9 grama, a za koju će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrditi o kojoj materiji se radi. Pretresom prostorija koje koristi B.B., na dvije lokacije, policija je pronašla pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain, ukupne mase sedam grama, pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana bruto mase 5,5 grama, pvc pakovanje u kojoj se nalazila materija nalik na smolu, za koju se sumnja da je riječ o opojnoj drogi hašiš bruto mase 0,6 grama, kao i 39 komada pištoljske municije- saopšteno je iz Uprave policije.

Prethodno, tokom sprovođenja akcije, procesuirano je ukupno 11 lica, od čega su podnijete krivične prijave protiv šest lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je prekršajno, po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga procesuirano pet lica.

- Podnijeta je, u okviru ove aktivnosti i krivična prijava protiv jednog lica zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kod kojeg je pronađen pištolj marke CZ 99 bez oružnog lista. Takođe, na ovom predmetu u prethodnom periodu policija je u 10 slučajeva izvršila zapljene opojnih droga na području Bara i Ulcinja. Ukupno je zaplijenjeno 1,2 kg marihuane, 1,72 g amfetamina, 44 tablete buprenorfina, kao i devet tableta alprazolama- rečeno je iz policije.

Realizacija akcije „Meduza“ i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 17 lica, zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar, sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. februar 2023 15:27