/ - PHOTO BY ROCK STAAR ON UNSPLASH, ilustracija
05/09/2022 u 14:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AKCIJA POLICIJE: Oduzeto 14 komada oružja, procesuirano više osoba

Akcija je sprovedena u Podgorici, Tuzima, Cetinju i Danilovgradu, koje su rezultirale oduzimanjem oružja, određene količine municije i drugih predmeta

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su prethodnih dana spoveli niz aktivnosti iz svoje nadležnosti u Podgorici, Tuzima, Cetinju i Danilovgradu, koje su rezultirale oduzimanjem 14 komada oružja, određene količine municije i drugih predmeta.

-Na teritoriji Glavnog grada pripadnici policije su, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.V. (26) iz Podgorice. Pretresom je pronađeno vatreno oružje, 78 komada municije, dva okvira i startni pištolj. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom džavnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon vještačenja- navode iz Uprave policije.

Dodaju:"Na području opštine Tuzi policija je u dvije odvojene aktivnosti procesuirala dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Slobode je lišen H.Lj. (55) kod kojeg je pronađen pištolj M57 i šest komada municije. Krivična prijava je podnijeta protiv S.I. (37), kod kojeg je pronađeno šest pušaka, dva pištolja, devet patrona za lovačku pušku i 41 komad municije".

-Pripadnici policije na Cetinju su, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi P.R. (65) iz Cetinja. Prilikom pretresa je pronađena lovačka puška „Baikal“ sa oružnim listom, 19 lovačkih patrona i vazdušna puška na ime druge osobe. Nakon prikupljenih obavještenja o događaju je upoznat državni tužilac u Osnovom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da se oružje oduzme i  da se sprovedu dodatne provjere, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela- navode iz UP.

Nadalje, danilovgradska policija je od S.P. iz Danilovgrada oduzela lovački karabin „CZ“ i malokalibarsku pušku marke Ruger M-10, za koje je S.P. posjedovao oružne listove za koje je istekao rok važenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Danilovgradu koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela. Službenici policije su na osnovu člana 108 Zakona o oružju licu S.P. izdali nalog za plaćanje novčane kazne- navode iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:23