/ - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
13/04/2023 u 15:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Božović osumnjičen zbog droge i kriminalne organizacije, saslušan u SPO

Kako saznaje nezvanično portal Dan, radi se o navodnim pripadnicima kriminalne grupe poznatije kao budvanska grupa

Specijalno policijsko odjeljenje rano jutros procesuiralo je više osoba  koje su navodno bliske škaljarskom klanu. Među privedenima je bio i predsjednik Opštine Budva Milo Božović. On je oko 13 časova priveden u SPO, a nakon saslušanja odveden je prostorije CB-a do privoda specijalnom državnom tužiocu.

Na pitanje novinara zbog čega je uhapšen Božović je kazao "sad ćemo vidjet".

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilastvo, Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode predsjednika opstine Budva Mila Božovića jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi. Lice lišeno slobode će biti sprovedeno državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku- navodi se u saopštenju.

image
- MILO BOŽOVIĆ- FOTO: ŽELJKA BOJANIĆ

Božović je nakon određenih policijskih radnji odveden na pretres stana. Advokat Miroje Jovanović kazao je da je uhapšen pogrešan Milo i da je ovo politička igra.

 Kako saznaje nezvanično portal Dan, druge procesuirane osobe su navodno pripadnicima kriminalne grupe podznatije kao budvanska grupa. Pripadnici policije tragaju Nenom Kaluđerovićem sa Cetinja.

image

Advokat Miroje Jovanović

- ŽELJKA BOJANIć

Akcija se sprovodi u više gradova. 

Radonjić: U toku dvije akcije

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva,uz podršku i pomoć Agencije  Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona - EUROPOL, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i opetativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta- kazao je specijalni državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Poslanik DF-a Andrija Mandić osvrnuo se na vijest o privođenju njegovog partijskog kolege Mila Božovića. On je rekao da će glavni specijalni tužilac morati u sudskom procesu da priloži mnogo dokaza da bi ove tvrdnje opravdao, ne samo pred sudom nego i javnošću Crne Gore.

image
- FOTO: ŽELJKA BOJANIć
image
- MILO BOŽOVIĆ- FOTO: ŽELJKA BOJANIĆ

- Ne mislim da je baš slučajno ta akcija jutros organizovana, ne mislim da je bilo koji novi podatak vezano za Božovića stigao juče ili prekjuče- naveo je Mandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:19