Zaplijenjeni noževi i pištolji / - FOTO: UP
24/05/2024 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Akcija policije u Bijelom Polju: Oduzeti pištolji, puške, municija, noževi...

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, prilikom pretresa, zaplijenili su pištolje, puške, municiju, noževe i gasne pištolje.

Kako navode iz Uprave policije,  pretresani su stanovi i druge prostorije koje koriste J.Š., R.Ž., D.R., E.D., E.M., R.M. i D.M. a pronađene su dvije puške, tri pištolja, 74 komada municije, četiri noža, tri gasna pištolja i metalno podesno sredstvo.

- Nakon verbalnog sukoba koji se dogodio između J.Š. i R.Ž., koji je kod J.Š. izazvao osjećaj ugroženosti, policijski službenici su izvršili pretrese prostorija koje ova lica koriste i od R.Ž. oduzeli gasni pištolj, kao i tri noža, dok su od J.Š. oduzeli lovačku pušku, pištolj Glock kalibra 9 mm – luger i 50 komada municije kalibra 9 mm - dodaju iz policije.

R.Ž. je po nalogu tužioca uhapšen  zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu J.Š.

U odnosu na pronađeno oružje tužilac će se naknadno izjasniti.

- Pretresom prostorija koje koriste operativno interesantna lica E.D. i E.M., u dvije odvojene aktivnosti, pronađen je po jedan gasni pištolj koji je oduzet, te su ovim licima uručeni prekršajni nalozi po osnovu Zakona o oružju - dodaju iz policije.

Pretres prostorija koje koristi R.M. rezultirao je pronalaskom i oduzimanjem puške M-48 sa 14 komada municije, te je sa događajem upoznat tužilac koji će eventualnu kvalifikaciju krivičnog djela izvršiti nakon neophodnih vještačenja.

- Takođe, policija je u Bijelom Polju kontrolisala i lice D.M. koji je upravljao vozilom marke “audi”. Od njega je tom prilikom oduzet nož i metalno podesno sredstvo. Sa događajem je upoznat tužilac i postupanje u odnosu na ovaj događaj je u toku - zaključuju iz policije.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 22:14