/ - FILIP KORAĆ I LUKA BOJOVIĆ/ -KURIR/ALEKSANDAR JOVANOVIĆ, EPA
29/12/2022 u 16:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija "Šakal": U Bosni pokrenuta istraga protiv prijatelja Luke Bojovića

Podsjetimo, Filip Korać važi za osobu blisku škaljarskom klanu, ali i za dobrog prijatelja Luke Bojovića, koji je prije nešto manje od mjesec dana protjeran iz Španije

Policija Bosne i Hercegovine krenula je u žestok obračun protiv mafije, naročito protiv švercera droge, prenosi Kurir.rs.

Tako je 26. decembra policija sprovela akciju pod nazivom "Šakal", nakon koje je Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za četvoricu uhapšenih, dok je protiv još 13 osoba predata krivična prijava.

Kako prenose Nezavisne.ba, među 13 osumnjičenih protiv kojih je policija predala izveštaj tužilaštvu nalazi se i Filip Korać.

- Osumnjičeni su da su od 2020. do ove godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, trgovali kokainom na međunarodnom tržištu, i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije - naveli su iz MUP-a Srpske.

Како је први човјек Луке Бојовића стигао у хрватски затвор: Добар дан, ја сам Филип Кораћ и дошао сам да се јавим

Na spisku prijavljenih je i Filip Korać, za kojim je, kako pišu Nezavisne, raspisana i potraga zbog više krivičnih djela.

Podsjetimo, Filip Korać važi za osobu blisku škaljarskom klanu, ali i za dobrog prijatelja Luke Bojovića, koji je prije nešto manje od mjesec dana protjeran iz Španije u Srbiju.

Korać je, kako su mediji ranije pisali, bio i na meti kavačkog klana. O tome da je Korać bio jedna od prioritetnih meta ovog kotorskog klana, bilo je riječi i na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojoj se sudi za sedam surovih ubistava, a koja je važila za produženu ruku kavačkog klana.

Kako prenose mediji iz Bosne, akcija "Šakal" sprovedena je kao rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija Skaj i Anom, a u saradnji sa policijskim agencijama Evropol i FBI

"Koristio sam lažni pasoš jer mi je pretilo ubistvo"

Filip Korać, protiv koga se u Srbiji ne vodi ni jedan krivični postupak, poslednji put se našao u žiži javnosti u aprilu ove godine kada je uhapšen u Hrvatskoj.

Naime, on se tada sam predao tamošnjoj policiji koja ga je tražila zbog falsifikovanja dokumenata. U pritvoru je bio do juna kada je osuđen pred Opštinskim sudom u Zagrebu. Izrečena mu je uslovna kazna od godinu dana i novčana kazna od 10.000 eura. Iznoseći svoju odbranu pred sudom, Korać je, kako je pisao Jutarnji list, priznao da je koristio falsifikovani hrvatski pasoš.

- Tvrdi da ga je koristio jer se plašio za svoj život, jer mu je prijetilo ubistvo - naveo je tada izvor hrvatskog medija.

(Kurir.rs / Nezavisne.ba)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:47