Detectiv info / - RADOJE ZVICER
02/08/2023 u 14:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aktuality: Zvicera vjerovatno kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi

Radoje Zvicer je u bjekstvu posljednje tri godine, krijući se od policije u različitim krajevima svijeta. On je među najtraženijim kriminalcima na Balkanu, piše pomenuti portal

Osumnjičenog vođu "Kavačkog klana" Radoja Zvicera vjerovatno kriju njegovi poslovni partneri u Južnom Americi, objavio je slovački portal "aktuality.sk", prenosi portal RTCG.

Oni su objavili opširan tekst o poslovanju Zvicerove porodice u Slovačkoj uz napomenu da je i njegov pokojni kum Marko Vuković bio među osnivačima jedne od firmi u toj zemlji. Podsjeća se da je Vuković ubijen u Beogradu u januaru 2020. godine, a da je Zvicer u bjekstvu od početka 2021. godine.

Kako se navodi u tekstu slovačkog medija, sedam dana prije ubistva, Marko Vuković je zajedno sa drugim ljudima sa Balkana u Slovačkoj osnovao kompaniju "Nitra Projekt Grup". Navodi se da je, prema zvaničnim podacima iz registra, balkanska mafija poslovala u više gradova u Slovačkoj. 

Ukazano je da rat dvije brutalne narko-bande sa Balkana - takozvanih "Kavači" i "Škaljari", nazvane po mjestima u Kotoru odveo njihove vodeće predstavnike sve do Slovačke. Ovaj slovački portal je o firmama Radoja Zvicera u Slovačkoj izvještvao i prije dvije godine, jer je on 2020. godine u toj zemlji osnovano nekoliko preduzeća, sa povezanim licima. 

-Vremenom se pojavilo više informacija o aktivnostima brutalnog kavačkog narko-klana u Slovačkoj. Srpska policija istražila je jedno od ubistava u okviru rata narko mafije, koje se dogodilo 17. januara 2020. godine ispred osnovne škole u ​​Beogradu- piše slovački portal "aktuality" uz podsjećanje da se radi o ubistvu Marka Vukovića. 

Kobnog dana, kako se navodi, Marko Vuković, bivši kotorski pomorski kapetan koji se navodno bavio švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu, parkirao je svoj luksuzni terenac ispred jedne od škola u mirnom predgrađu Beograda. Tu je sačekao da djeca završe sa časovima i uđu u kola. Iznenada se iza žbunja pojavio maskirani napadač, prišao automobilu i pucao u glavu Vukoviću koji je sjedio za volanom", navodi se u članku. 

Ističe se da je Vuković bio povezan sa Radojem Zvicerom.

-Radoje Zvicer je u bjekstvu posljednje tri godine, krijući se od policije u različitim krajevima svijeta. On je među najtraženijim kriminalcima na Balkanu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mu je čak prije tri godine objavio rat. Porodica Zvicer je osnovala kompanije i u Slovačkoj. Upravo je Zvicerova uža porodica osnovala nekoliko firmi u Slovačkoj istovremeno sa pokojnim Vukovićem - kojeg srpski mediji nazivaju Zvicerovim kumom. Maja Zvicer, supruga brata Radoja Zvicera, Gorana Zvicera, prva se upisala u privredni registar januara 2020. godine-napisano je u članku  "aktuality"  portala. 

Maja Zvicer je vlasnica kompanije CGMN, čije je sjedište u iznajmljenim prostorijama u selu Brekov kod Humena. Viktor Mochnač, preduzetnik koji se godinama bavi pružanjem konsultantskih i ekonomskih usluga generalni je direktor njene kompanije. Među djelatnostima je osnivanje ili privremeno upravljanje kompanijama za svoje strane klijente ili investitore.

-Ona je bila ovdje jednom ili dva puta radi obrade dokumenata. Korona kriza je uticala i ograničila poslovanje kompanije. Više od godinu dana me uopšte nije zvala“, opisao je Mochnač prije izvjesnog vremena aktivnosti Maje Zvicerove u Slovačkoj-navodi se u članku. 

Navedeno je da su u Slovačkoj bili poslovno aktivni i Radojeva žena Tamara Zvicer, njen otac Nebojša Saferović i Mitra Ćaćić. 

Slovački portal ističe da je za ubistvo Vukovića u Beogradu optuživan Petar Jovanović iz Srbije, koji je učestvovao u napadu na Radoja Zvicera u Kijevu 2020. godine. 

-Radoje Zvicer je trenutno jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu. Međunarodnu potjernicu za njim je raspisala Srbija, a kasnije i njegova matična Crna Gora. Opasnog Crnogorca traži Interpol i u bjekstvu je od februara 2021. godine. Vjerovatno ga kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi- navedeno je u članku portala "aktuality".

Istaknuto je da je između ubistva Vukovića u Beogradu u januaru 2020. godine i neuspjelog pokušaja atentata na Zvicera u Kijevu u maju 2020. godine njihov "Kavački" klan preduzeo munjevitu odmazdu.

-U Grčkoj su 19. januara 2020. godine, dakle samo dva dana nakon Vukovićevog ubistva, svirepo ubili dvojicu važnih predstavnika konkurentske narko-grupe "Škaljari" - Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Ovo se dogodilo pred njihovom djecom i suprugama tokom večere u luksuznom restoranu u Atini, koji je tokom pucnjave bio pun gostiju- navodi se u ovom članku. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:21