/ Више тужилаштво - Илустрација, портал Дан
24/01/2022 u 14:25 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Албански државњанин уносио кокаин у ЦГ

Унио је неутврђену количину дроге коју је купио на подручју Албаније, наведено је оптужницом

Албански држављанин Т. М. терети се да је, од јуна 2021. до 10.  октобра 2021. године, у два наврата из Албаније у Црну Гору ради продаје неовлашћено унио кокаин.

Како је наведено потврђеном оптужницом Вишег тужилаштва у Подгорици, то је урадио на начин што је унио за сада неутврђену количину опојне дроге кокаин, коју је купио на подручју Албаније за 200,00 еура.

- Од те количин  је, приликом претреса стана који користи, који се налази у Улцињу, у спаваћој соби, између два душека пронађена количина 0,891 грама кокаина. Да би 10. октобра2021. године, поново унио кокаин у количини од 9,934 грама. То је урадио тако што је исту сакрио у пвц фолију у кутију од цигарета марке „Ц.“, испод пластике мјењача брзина у путничко возило регистарских ознака УЛ ..., којим је управљао из Албаније у Црну Гору. У томе је откривен од стране полиције- навела је оптужницом тужитељка Данка Ивановић Ђерић.

Затим је истог је истог дана и на истом мјесту у возилу марке „Опел Зафира“, регистарских ознака У,Л држао неовлашћено без одобрења о држању оружја Б категорије, три пиштољска метка калибра 7,62 мм ТТ.

- Чиме је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из члана 300 став 2 Кривичног законика Црне Горе и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја из члана 403 став 1 Кривичног законика Црне Горе- наведено је оптужницом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:27