Агенција за националну безбједност / - DAN
02/04/2022 u 09:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АНБ: Одговараће они који су изазивали панику и нереде

Из АНБ-а су поручили да су предузели и предузимају апсолутно све што је било потребно и неопходно

Агенција за националну безбиједност (АНБ) учиниће све да одговарају они који су, лажним пријављивањем терористичких пријетњи али и пласирањем медијских навода, изазивали панику и нереде.

Из АНБ-а су, у вези са пријавама да су на одређеним локацијама постављене експлозивне направе, казали да таква ситуација није ништа што се у Црној Гори, али и широм свијета иначе не дешава.

“На нашу срећу, у протеклом периоду нијесмо били дестинација која је била препознатљива по оваквим или сличним дешавањима”, рекли су из АНБ-а.

Они су саопштили да у овој али и сличним ситуацијама постоје протоколи, којих се Агенција у потпуности придржава, као и да све радње из своје надлежности предузимају благовремено, сходно процедурама, правилима и Закону.

Како су навели у саопштењу, то подразумијева унутрашње процедуре Агенције, комуникацију са надлежним државним органима у Црној Гори, као и аспекте који се односе на међународну сарадњу.

Из АНБ-а су поручили да су предузели и предузимају апсолутно све што је било потребно и неопходно.

“Жалимо што исте циљеве имају и адресе са којих стижу наведене пријетње, као и поједине адресе у Црној Гори којима је свака друга ријеч коју изговоре патриотизам”, рекли су из АНБ-а.

Они су казали да и једни и други траже смјену менаџмента АНБ, па је, како су оцијенили, више него очигледно да су и једни и други синхронизовано незадовољни радом Агенције.

“Једни који пријављују да су поставили бомбе у наше школе, изазивају панику чак и међу нашом најважнијом и најврједнијом популацијом, а други, који у јавност пласирају медијске "бомбе" о наводној неспособности и расулу безбједносног сектора”, сматрају у АНБ-у.

Они су оцијенили да је циљ и једних и других изазивање неповјерења у безбједносни сектор, као и стварање панике и нестабилности међу грађанима Црне Горе.

Они су казали да је тај модус операнди, који је итекако познат Агенцији, карактеристичан током вођења специјалног рата, “у којем и страни фактор и његови експоненти у Црној Гори имају јасне улоге и координисано врше активности”.

“Учинићемо и чинимо све што је у нашој моћи, да једни одговарају за лажно пријављивање те терористичке пријетње, које као један од циљева имају и изазивање панике, а да други одговарају управо за изазивање панике и нереда”, рекли су из АНБ-а.

Они су казали да на расулу безбједносног сектора вриједно раде они који на расуло позивају, надајући се да ће лаж на крају постати истина.

“Као и да ће омогућити својим налогодавцима да преузму контролу над Агенцијом, а да им заузврат, између осталог, нелегални послови којима се тренутно јако отежано баве због активности Агенције , теку неометано”, навели су из АНБ-а.

Они су истакли да су поносни, што на све начине синхронизовано и континуирано покушавају да их опструирају и једни и други, јер је управо то показатељ да су на правом путу и да свој посао раде у интересу грађана Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:32