/ - VLADA CRNE GORE
21/09/2023 u 13:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Apel zaposlenih u Višem sudu: Suzdržati se od izjava koje dovode u pitanje moral i čast

Od momenta kada je otkriveno da je došlo do provale u arhiv Višeg suda, zaposleni u ovom sudu pružaju pomoć u okviru svojih nadležnosti policiji i tužilaštvu

Sindikalna organizacija Višeg suda u Podgorici oglasila se saopštenjem povodom aktuelne situacije obijanja arhiva. Predsjednica tog organa,  Bjanka Vujović, u obraćanju koje potpisuje, navela je da su na sjednici zaposleni  iskazali jedinstven stav i reagovanje na raznе komentare.  koji su se u prethodnoj nedelji pojavljivali u medijima i raznim društvenim mrežama.

Vučković u julu od Rakonjca tražila pojačanu bezbjednost za zgradu Suda

-Prije svega smatramo da stvaranje negativane slike, nepotkrijepljene dokazima, kroz medije koja je usmjerena prema zaposlenima u Višem sudu više šteti istrazi, nego što pomaže, jer se na ovaj način stvara pritisak  na nadležne organe koji tu istragu treba da sprovedu. Takođe, omogućava se, nažalost, svima da javno iznose pretpostavke o krivici i nevinosti zaposlenih u ovom sudu.Ostanimo dostojanstveni i dozvolimo da nadležne institucije obave svoj posao, bez pritiska, da pronađu sve krivce za ovo krivično djelo, da se istragom utvrdi da li je bilo ko od zaposlenih imao ikakve veze sa istim- navodi Vujović.

(FOTO) Ovo je žena za koju se sumnja da je koristila stan iz kojeg je prokopan tunel

U saopštenju podsjeća  da od momenta kada je otkriveno da je došlo do provale u arhiv Višeg suda, zaposleni u ovom sudu pružaju pomoć u okviru svojih nadležnosti policiji i tužilaštvu:" trudeći se da što preciznije i jasnije dostave sve informacije i podatke vezano za navedeni slučaj, dobrovoljno, ostajući i prekovremeno".

(VIDEO) Savić dao izjavu pred tužiocem: Većina zaposlenih u sudu prošla poligraf

-Mišljenja smo da to zaslužuje pohvalu, ne samo resornog ministra, koji je i sam bio zaposlen u Višem sudu i upoznat sa radom istog, već i predstavnika Vlade, koji do sada nisu imali sluha za zaposlene u ovom sudu, iako im se u više navrata  makar preko sindikalne organizacije ukazivalo, kako na uslove rada tako i na materijalni položaj zaposlenih. Apelujemo da ostavimo da nadležni rade svoj posao, da sprovedu istragu brzo i efiksano, bez pritiska, kako bi se svi počionici  ovog sramnog čina usmjerenog ka Višem sudu, kao i prema državi Crnoj Gori, izveli što prije  pred lice pravde i najstrožije kaznili. Do tada trebalo bi se suzdržati izjava nepokrijepljenih dokazima koji dovode u pitanje moral, čast i integritet zaposlenih u Višem sudu u Podgorici - zaključuje Vujović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2023 14:47