arsenije stanovic / - DAN
21/06/2022 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Арсенију Становићу судиће се поново за убиство Украјинке Анастасије Лашманове

Апелациони суд је наложио првостепеном суду да у поновљеном поступку отклони битну повреду, након чега ће бити у могућности да донесе нову и на закону засновану пресуду

Осуђеном Арсенију Становићу поново ће се судити за убиство украјинске држављанке Анастасије Лашманове, наводи се у одлуци Апелационог суда.

(ВИДЕО) Становићу 15 година робије за убиство Лашманове

- Апелациони суд Црне Горе је након сједнице вијећа од 08.06.2022.године, донио рјешење Кж.бр. 50/22, којим је уважио жалбе Вишег државног тужилаштва у Подгорици и браниоца оптуженог Арсенија Становића, укинуо пресуду Вишег суда у Подгорици К.бр. 99/18 од 13.09.2021.године и предмет вратио првостепеном суду на поновно суђење - саопштено је из овог суда.

Како подсјећају, првостепеном пресудом оптужени Арсеније Становић проглашен је кривим због убиствa Лашманове и осуђен на казну затвора у трајању од 15 година.

Оптужницом Вишег државног тужилаштва у Подгорици оптуженом Становићу је било стављено на терет извршење кривичног дјела тешко убиство (на свиреп начин).

- Одлучујући о жалбама Вишег државног тужилаштва у Подгорици и браниоца оптуженог Становића, вијеће Апелационог суда је оцијенило да су разлози првостепене пресуде нејасни и противрјечни у односу на садржину налаза и мишљења вјештака судске медицине и Комисије вјештака која је обавила судско-психијатријско вјештачење оптуженог, што представља битну повреду одредаба кривичног поступка из члана 386 ст.1 тач. 9 ЗКП-а, због чега је било нужно укинути првостепену одлуку - наводи се у Одлуци суда.

Апелациони суд је наложио првостепеном суду да у поновљеном поступку отклони битну повреду, након чега ће бити у могућности да донесе нову и на закону засновану пресуду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:52