KNEŽEVIĆ I STIJEPOVIĆ / - FOTO: ATLAS GRUPA
22/06/2024 u 09:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Atlas grupa: Pretres za aferu „Koverta“ da se javno prenosi

Pravni tim Duška Kneževića i Atlas Grupe tražiće od Višeg suda dozvolu za javno prenošenje glavnog pretresa za aferu "Koverta" zbog velikog interesovanja domaće i strane javnosti, jer je to, kako navode, događaj koji je izmijenio demokratski put Crne Gore i bio presudan za pad režima Mila Đukanovića na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Kako su naveli u saopštenju iz Pravnog tima Atlas grupe, prvi glavni pretres za aferu „Koverta“ u Višem sudu u Podgorici, kod sudije Nenada Vujanovića, planiran je da se održi 17. jula u 9 sati, a sledeća dva 18. i 20. septembra takođe u 9 sati.

Postoji veliko interesovanje nekoliko nacionalnih emitera koji su izjavili spremnost da uživo vrše prenos ovog suđenja, kao i direktan prenos (live) na Youtube-u, dodaju u saopštenju.

- Molimo zainteresovane medije da se jave našem advokatskom timu, kako bismo u molbi za izdavanje dozvole za prenos naveli i nazive emitera -  kazali su iz Pravnog tima.

Podsjećaju da je Afera “Koverta” pokrenuta nakon što je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine objavio snimak na kojem se vidi kako gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje 97.000 eura za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista, čiji je lider tada bio Milo Đukanović, uoči izbora 2016. godine.

Duško Knežević spreman da priča o kastodi računu i prvom milionu Mila Đukanovića

Optužnica protiv Stijepovića i Kneževića potvrđena je u maju 2021. godine. Postupak protiv Stijepovića dva puta je obustavljan, a sud je naveo da je njegova odbrana prihvaćena kao istinita. Treći put, u septembru 2021. godine, sud je potvrdio i taj dio optužnice.

Milović u Spužu posjetio Duška Kneževića, Katnića, Lazovića, Mila Božovića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 22:07