/ - Ивана Бецић
01/02/2022 u 08:57 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бецић: За насиље у породици лани изречено скоро десет година затвора

Једној особи је изречена мјера безбједности обавезног психијатријског лијечења у здравственој установи, а за четири особе обавезно лијечење алкохоличара

Због кривичног дјела насиље у породици, или породичној заједници, пред Основним судом у Подгорици током прошле године, формирано је укупно 57 предмета, од чега је у 36 предмета донијета одлука а 21 предмет је у току.

- У 2021. години, од укупно 57 предмета, пред првостепеним судом завршено је 36 у којима су оглашене кривим 32 особе: i то на начин што је 18 особа осуђено на казну затвора у укупном трајању од  година и 8 мјесеци, а за 9 њих је истовремено изречена мјера безбједности забрана приближавања, а за 2 удаљење из стана или других просторија. У 12 предмета је изречена условна осуда, једном лицу казна рада у јавном интересу- навела  је судија портпарол Ивана Бецић.

Једној особи је изречена мјера безбједности обавезног психијатријског лијечења у здравственој установи, а за четири особе обавезно лијечење алкохоличара.

- Док је у једном предмету донијета ослобађајућа пресуда, а у два рјешење о одбијању оптужног предлога. Остали предмети су и даље у току- додала је Бецић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:39