/ - SRDJAN BOLJEVIC
10/08/2023 u 19:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Begović naložila podnošenje krivične prijave zbog prijetnje uredništvu portala Antena M

Nakon podnošenja krivične prijave u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću biće formiran predmet, saopšteno je iz Tužilaštva

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović je, zbog prijetnji urednicima portala Antena M, naložila da se protiv Đ.T. podnese krivična prijava za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kazali su iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Iz policije su danas saopštili da je protiv Nikšićanina Đ.T. (62), koji je prijetio smrću uredniku i zamjeniku urednika tog portala, podnijeta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja, ali da je, u dijelu upućenih prijetnji, državni tužilac konstatovao da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

- Begović je, povodom prijetnji upućenih uredniku i zamjeniku urednika portala Antena M, dala nalog da nikšićko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) službenicima policije da uputstvo za podnosenje krivičnu prijave protiv Đ.T. za dva krivična djela - ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - rekli su iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Oni su, u izjavi dostavljenoj agenciji MINA, naveli da će, nakon podnošenja krivične prijave u ODT u Nikšiću, biti formiran predmet u okviru kog će se preduzeti sve druge zakonom propisane mjere i radnje.



Od osumnjičenog za prijetnje uredniku Antene M oduzeti pištolj i 115 metaka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:10