/ - SCREENSHOT
03/08/2021 u 06:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливук и Миљковић убиjали и по Црноj Гори

Веља Невоља jе у октобру 2020, приликом заробљавања “шкаљарца” Милана Р., званог Миле Капетан, у “штек кући” у Црноj Гори, ликвидирао jедног човјека коjи се тамо затекао с Капетаном

Злогласни кољач Вељко Беливук (35), звани Веља Невоља, ниjе убиjао само у Србиjи, већ и у Црноj Гори! Ово jе на саслушању открио бивши Беливуков “воjник”, а сада свједок сарадник Боjан Хрватин, преносe "Информер" и "Блиц".

Према Боjановим ријечима, Веља Невоља jе у октобру 2020, приликом заробљавања “шкаљарца” Милана Р., званог Миле Капетан, у “штек кући” у Црноj Гори, ликвидирао jедног човјека коjи се тамо затекао с Капетаном. Касниjе jе Милан Р. послужио Беливуку и Марку Миљковићу Месару да увуку у клопку jош наjмање двије жртве њихове злогласне банде – Лазара Вукићевића и Александра Шарца!

Како преноси "Информер", према исказу Боjана Хрватина, коjи jе дао 18. jула у СБПОК, сва комуникациjа између чланова банде Беливук – Миљковић ишла jе преко криптоване апликациjе Скаj, на коjоj су сви имали шифрована имена. Преко те апликациjе Веља Невоља и Месар су комуницирали са шефовима “кавачког клана” у Црноj Гори, али су се њом користили и чланови супротстављеног “шкаљарског клана”. То су Беливук и Миљковић искористили, па су преко лажних налога на Скаjу глумили “шкаљарце”, шпиjунирали их и откривали њихове планове.

image
- SCREENSHOT

– Знали смо да нас Шарац и његови људи прате и сумњали смо да jе у то укључен и Лазар Вукићевић... То смо све открили из преписки на Скаjу, пошто jе нека особа са кодним именом Посеjдон извјештавала Вукићевића о нашем кретању. Тада смо одлучили да “радимо” и Вукићевића и Шарца и да сазнамо што више о њиховом кретању – казао jе Хрватин у СБПОК.

Како jе додао, Беливук и Миљковић су у препискама коjе су водили “шкаљарци” увидјели да извјесни Капетан из Црне Горе води “послове” око убистава за ову банду, али и финансира Вукићевића и Шарца.

– Беливук и Миљковић су схватили да Капетан ради о глави и њима и њиховим сарадницима. Зато су Веља, Марко и jош jедан њихов приjатељ, чиjи jе надимак на Скаjу био Хел, не знам му име, почетком октобра отишли у Црну Гору да преко особе коjа jе радила и за “шкаљаре” и за “каваче”, а заправо jе био “кавчанин”, пронађу Капетана. Тамо, у Црноj Гори, открили су “штек” кућу Капетана, и отишли су да га ухапсе, како би преко њега могли да навуку остале “шкаљаре”, прије свега Шарца и Вукићевића. Када су Веља, Марко и Хел упали у ту “штек кућу”, колико jа знам, Беливук jе убио jедног “шкаљара”, а Капетан jе заробљен – открио jе Хрватин.

Имена на Скаjу

Вељко Беливук – Сопрано

Марко Миљковић – Кратос

Милош Будимир – Арес

Марко Будимир – Кантона

Срђан Лалић – Бари Милс

Немања Ђурић – Таjсон

Александар Шарац – Дилинџер

непознато име – Хел, специjалац, добар са оружjем

Деjан Тешић – Флеш

Владо Драганић – Боске

Радоjе Звицер – Борн

Горан Величковић Гокси – Жути

Лазар Вукићевић – Свен

Милан Р. – Капетан

Послије заробљавања Капетана, Марко Миљковић му jе отео телефон и преко Скаjа jе почео да комуницира са “шкаљарцима”. Веља Невоља се тада сликао везан за радиjатор, а Миљковић jе, преко Капетановог телефона, слао поруке Вукићевићу и Шарцу, позиваjући их да дођу и убиjу “вепра”, како су противници звали Беливука. У међувремену, Миљковић jе Капетану показивао искасапљена тијела људи коjи су раниjе убиjени у Беливуковоj “кући страве” у Ритопеку и улио му страх у кости. Капетан jе пристао да сарађуjе, а заузврат jе молио да не буде мучен и касапљен, већ да му пресуде брзо, хицем у потиљак.

Убрзо затим, Вукићевић jе намамљен у кућу у Ритопеку, гдје jе свирепо мучен и убиjен, а тијело му jе искасапљено, самљевено у машини за мљевење и бачено у Дунав, у чему jе, по сопственом признању, учествовао и Хрватин.

Чудна подударност

Хрватин, иначе, ниjе знао идентитет “шкаљарца” коjи jе убиjен приликом заробљавања Капетана у “штек кући” у Црноj Гори. Међутим, стицаjем околности, убрзо послије његовог свједочења, црногорска полициjа jе прије десетак дана у шуми у околини Ловћена открила кости “шкаљарца” Николе Станишића, за кога постоjе оперативна сазнања да су га убили чланови “кавачког клана”, на челу са Слободаном Кашћеланом и Радоjем Звицером. Станишић jе, према сазнањима црногорске полициjе, послије убиства однијет на jедно шумовито брдо и тамо jе леш спржен киселином. Николи се губи сваки траг jош у августу прошле године и за сада нема потврде да jе он био “шкаљарац” убиjен у Капетановоj кући.

Шарац наjприје ниjе насјео на превару, али jе зато неколико дана касниjе, 17. октобра 2020, изрешетан у мафиjашкоj сачекуши у насељу Белвил на Новом Београду.

Подсјетимо, Николин отац jе Радослав Станишић, звани Рака Дилинџер, коjи jе био кум Жељка Ражнатовића Аркана. Рака Дилинџер jе убиjен 1997. испред хотела “Могрен” у Будви, а Аркан jе ликвидиран 2000. у тадашњем хотелу “Интерконтинентал” у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 06:46