Marko Miljković i Veljko Belivuk / -MARKO MILJKOVIć I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK
04/05/2022 u 17:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливук открио тајне шефа кавчана: Звицер има своју полицију и кућу укопану у планини

Радоје Звицер напустио је Црну Гору у априлу прошле године, уочи претреса његове куће и хапшења његовог сарадника Слободана Кашћелана и осталих припадника кавачког клана

Фотографија на којој су Вељко Беливук и Марко Миљковић са црногорским полицајцима и вођом кавачког клана Радојем Звицером, а коју је објавио портал Libertas pres, највјероватније је настала током боравка двојице злогласник вођа београдског огранка тог клана у Котору у јануару 2021., пише Kurir.rs.

Либертас: Еуропол сумњичи службенике полиције Лазовића и Миловића да су чланови кавачког клана

Осим Беливука, Миљковића и Звицера, на фотографији портала која је прибављена путем дешифровања апликације Скај, су и полицајци Петар Лазовић и Љубо Миловић, као и њихов колега Небојша Бугарин.

Подсјетимо, пет дана након повратка у Србију из Котора, Беливук и Миљковић су ухапшени, док је Радоје Звицер, успио да избјегне хапшење пошто је напустио кућу прије него што је полиција упала у њу. У разговорима које су по повратку у Србију Беливук и Миљковић међусобно водили, али и са члановима своје групе, они су наводно говорили и о Звицеровој кући укопаној у планину.

- Током истраге и прикупљања доказа и оперативних информација пресретнут је разговор у ком Беливук и Миљковић коментаришу да вода кавачког клана има своју полицију и кућу од 1.500 квадрата која је укопана у планини - открива извор Курира из истраге.

Ликвидација

Беливук и Миљковић су легално у Црну Гору отпутовали 17. јануара прошле године, пошто им је укинута забрана уласка у ту државу. Већ наредног дана полиција их је наводно зауставила у аутомобили у ком су били са Звицером и привела на саслушање, али су одмах пуштени, "јер није било разлога за њихово задржавање".

- Међутим, неколико дана касније, тачније 22. јануара, полиција је спријечила њихову ликвидацију и они су тада поново саслушани. Изјавили су да су у Црну Гору отпутовали на бабине и славу код Звицера - подсјећа саговорник Курира.

Према његовим ријечима, вође злогласног клана, које је Тужилаштво за организовани криминал оптужило за седам сурових ликвидација, трговину дрогом и оружјем, отмице и силовање, вођу "кавчана" коментарисали су по повратку у Србију. Чим су слетјели на аеродром "Никола Тесла", они су били приведени, а полиција је тада узела изјаве од још неколико припадника њихове криминалне групе који су их чекали у Београду.

- После привођења на аеродрому 29. јануара прошле године, припадници клана су се успаничили. Једни су ломили и бацали телефонске картице, други појачали осматрање око стадиона у Хумској како би проверили да ли их полиција надгледа, а вође већ припремале план бекства. У општој паници, међу собом су коментарисали како дешавања у Црној Гори, тако и привођење на београдском аеродрому. У једном од тих разговора препричавали су шта су чули од вођа клана, а то је да Звицер има сопствену полицију, да су Миљковић и Беливук на аеродром у Тивту испраћени у пратњи полиције, у блиндираним аутомобилима, и да је практично аеродром тада био затворен, а да су њих чували припадници црногорског МУП са дугим цевима - додаје извор и објашњава да су помињали "специјалну полицију" која нема никакве ознаке осим службених легитимација и чини је врло мали број људи, њих петнаестак.

Радоје Звицер, подсјетимо, успио је мистериозно да напусти Црну Гору у априлу прошле године, уочи претреса његове куће и хапшења његовог сарадника Слободана Кашћелана и осталих припадника кавачког клана.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:29